Grįžo gyventi į Lietuvą – iškart pakliuvo į institucijų girnas | Diena.lt

GRĮŽO GYVENTI Į LIETUVĄ – IŠKART PAKLIUVO Į INSTITUCIJŲ GIRNAS

Su vyru, kuris yra Vokietijos pilietis, į Kauną gyventi grįžusi lietuvė jaučiasi nei pagauta, nei paleista.

Pora Kaune įsigijo namą. Ruošiasi nuolat čia gyventi. Į jį atsikraustė birželį. Sutuoktinis kreipėsi dėl leidimo nuolat gyventi Lietuvoje.

Migracijos departamentas nurodo, kad dokumentai turi būti išnagrinėti ir teigiamas arba neigiamas atsakymas turi būti pateiktas per mėnesį, bet mėnuo jau baigėsi, o atsakymo – jokio.

Užsitęsęs laukimas, anot moters, trukdo tvarkytis kitus reikalus, būtinus įsikuriant. Pavyzdžiui, nerimaujama, kaip pavyks gauti sveikatos paslaugas, ar turimų vaistų pakaks, kol vyras gaus leidimo nuolat gyventi pažymėjimą, kiek kitu atveju kainuos vizitas pas medikus, kiek tektų laukti toki vizito.

Migracijos departamento atstovai, kai į juos kreipėmės, nepateikė nieko guodžiančio.  

„Konkretaus asmens situacijos komentuoti Migracijos departamentas negali, nes tai yra asmeninio pobūdžio informacija, kuri nėra vieša“, – portalui kauno.diena.lt teigė Migracijos departamento atstovai.

Departamentas patikslino, kad pagal pateiktą patikslintą informaciją situacija yra apibūdinama taip: tai yra užsienietis, ES šalies pilietis, kuris yra pateikęs prašymą išduoti teisės nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje pažymėjimą kaip Lietuvos piliečio šeimos nariui, atvykusiam gyventi į Lietuvą kartu su juo.

Pastaruoju metu daugiausiai dėmesio skiriama išsamioms Baltarusijos ir Rusijos piliečių patikroms.

Analogiškais pagrindais Migracijos departamente šiuo metu yra nagrinėjamas toks 41 prašymas. Panašu, kad visus juos sprendimai pasieks kur kas vėliau, nei žmonės tikisi ir numato oficialūs terminai.

„Tam tikrų prašymų nagrinėjimo vėlavimas yra sietinas su nuolat augančiais Migracijos departamento darbuotojams tenkančiais darbo krūviais ir su tuo, jog pastaruoju metu daugiausiai dėmesio skiriama išsamioms Baltarusijos ir Rusijos piliečių patikroms“, – teigė departamento vyriausiasis patarėjas Rokas Pukinskas, pridūręs, kad apie tai Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė jau yra užsiminus viešai.

Lietuvos Respublikos ilgalaikio gyventojo leidimas gyventi Europos Sąjungoje – dokumentas, suteikiantis užsieniečiui teisę gyventi Lietuvos Respublikoje ir patvirtinantis užsieniečio nuolatinio gyventojo statusą.

Gairės: Migracijos departamentas, leidimas, leidimas gyventi ES, nuolatinis leidimas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

jj

Tai koks čia išskirtinis Vokietijos pilietis,kuriam dar reikia leidimo gyventi ES šalyje,Aiškiai yra ne pilietis tik gyvenantis Vokietijoje iš kurios nors Azijos ar Afrikos šalies,Rašo ir nedarašo žurnalistė,taip ir atsiranda gandai.

čia tai bent

ponia žurnaliste, Jurgita Šakiene, Jūs iš tiesų žurnalistė? Nuo kada vyras, turintis Vokietijos pilietybę, turi gauti leidimą gyventi Lietuvoje? Turbūt kažką praleidau šiomis dienomis, nes arba mes, arba vokiečiai jau nebe Europos sąjungoje? Kažkoks įdomus rašinėlis...

rima

Joks ten vokietis,nes jiems ES jokių leidimų nereikia. Ko gero turkas ar arabas....vėl paskui rėks,kad nori vaikus atimti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS