Grožis iš Kauno, šildantis sielą („Metų kaunietės“ rinkimai) | Diena.lt

GROŽIS IŠ KAUNO, ŠILDANTIS SIELĄ („METŲ KAUNIETĖS“ RINKIMAI)

  • 18

Susipažinus su šių moterų veikla peršasi išvada, kad grožis ir gėris – labai artimos sąvokos.

07 Irena Serapinienė – dizainerė ir mados namų "Sirena" įkūrėja, kurianti ir plėtojanti verslą nuo pat nepriklausomybės atgavimo, savo darbais Kauną bei Lietuvą garsinanti net ir Japonijoje.

"Grožis turi ne tik šviesti, bet ir šildyti širdį", – įsitikinusi rankinių dizainerė, įkūrusi galerijas Kaune ir Vilniuje. Ji džiaugiasi, kad profesija leidžia ieškoti grožio ir jį kurti, kad jau 23 metus kartu su komanda yra pasaulyje pasklidusios lietuviškos mados dalis. Galerija "Sirena" yra įtraukta į Japonijos kelionių katalogą – tik patvirtina "Sirenos" žinomumą pasaulyje.

"Sirena" – ne tik gražios rankinės, Kauno ir Lietuvos garsinimas, bet ir sukurtos naujos darbo vietos, taip pat ir žmonėms su negalia. Likimas lėmė, kad po nepriklausomybės atgavimo kuriant verslą ji buvo moteris su trim mažais vaikais. Tad teko susidurti su daugybe iššūkių konkuruojant ne lygioje su kitais pozicijoje.

"Šis patyrimas lėmė būti socialiai atsakingiems", – kalbėjo I.Serapinienė, kuriai gyvenime yra svarbiausia šeima ir kūrybiškumas. "Sirenos" veikloje pavyko suderinti šiuos abu aspektus, nes versle dalyvauja kelios kartos, t.y. dizainerės mama, sesuo ir vaikai.

"Sirena" kasmet pristato naujas rankinių kolekcijas, o didžiausia profesinė aukštuma, jos nuomone, pasiekta, kai buvo sukurta bendra kolekcija su viena garsiausių lietuvaičių – supermodeliu Edita Vilkevičiūte.

Galimybes profesiniam tobulėjimui I.Serapinienei ir jos komandai atveria dalyvavimas Vilniaus dailiųjų amatų asociacijoje.

Galerijoje vykdomos edukacinės programos, kurių metu pristatomos tradicinis odos amatas turistams, jaunimui ir moksleiviams.

Prieš keliolika metų I.Serapinienės Kaune įkūrė amatų ir menų centrą, kuriame suteikiama galimybė atlikti praktikas Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams.

I.Serapinienė pabrėžė, kad šių dienų globalioje visuomenėje svarbu išlikti kuriančia tauta. Tik tuo mes galime būti unikalūs ir įdomūs pasauliui. "Tikrai malonu dalyvaujant parodose pasaulyje pristatyti savo kūrybą kaip Lietuvos unikalų produktą, pažymėtą "sukurta ir pagaminta Lietuvoje, Kaune"! Džiaugiuosi, kad gimiau Kaune, kad Kaunas suteikė man grožio ir laisvės pojūtį, o dabar aš turiu kurti Kaunui", – akcentavo kaunietė.

09 Jolanta Sadauskienė – modelių agentūros įkūrėja ir vadovė jau daugiau kaip penkiolika metų užsiima labdaringa veikla, tam įkūrė ir fondą "Beautiful Heart, labdaros ir paramos fondas", skirtą padėti įvairioms vėžio gydymo įstaigoms, vaikų globoms namams, labdaros misijoms.

"Mėgstu padėti. Didelis malonumas matyti, kaip net ir maži dalykai, mūsų akimis, gali pakeisti daugelio žmonių kasdienybę, įkvėpti viltį, palengvinti būtį", – sakė "Modilinos Modelių Agentūros" vadovė ir įkūrėja.

Agentūrą kurti ir padėti kilti karjeros laiptais kitiems modeliams ji nusprendė po dvylikos metų asmeninės karjeros dirbant tarptautinio lygio modeliu. Neilgai trukus ji lygiagrečiai įsitraukė ir į labdaringą veiklą.

Gebėjimas ir noras dalytis J.Sadauskienę lydi jau seniai. Ji pasakojo visada norėjusi dalytis gėriu, o tam ją stipriai pastūmėjo tėčio mirtis. "Atsigręžiau į kenčiančiuosius nuo onkologinių ligų. Ligonių akyse mačiau labai daug nevilties, norėjau padėti tėčio vardu", – sakė J.Sadauskienė.

Ilgą laiką ji daug dėmesio ir pastangų atidavė ligoninėms, fondams, skirtiems onkologiniams ligoniams, vėliau atsigręžė ir į sveikus, bet vargingiau gyvenančius žmones.

Siekiant mados ir labdaros sintezės gimė labdaros ir paramos "Beautiful Heart, labdaros ir paramos fondas".

"Skatinu drąsiai kalbėti, mąstyti, siekti, kilti! Nesvarbu, ar iš nevilties, skurdo, ligos, nesėkmės, prievartos ar priekabiavimo!" – ragino J.Sadauskienė.

Ji pridūrė, kad, norint padėti aplinkiniams, galima tai daryti savanoriaujant įvairiose labdaros misijose ir projektuose. Juk laikas, parodomas asmeninis dėmesys, bendravimas yra neįkainojamas – geriausia dovana ir, ko gero, brangiausia auka.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

stebetojui

as geriau skirciau vienuolei ji pinigu sloveje nesimaudo kaip sitos

Nuomone

Ar, jus tikrai proto neteke tokias kaip ta Jolanta i sarasa deti, ar jus beleka dedat? Jus paziurekit apie jos labdara, jos tikslus - bet koks jos veiksmas tik saves demonstravimas. Ka ji gyvenime veikia, nuveikus be savo kastingu su jaunom mergaitem? Pasidomekit vidum zmogaus, tikslais, darbais pries tai. Mano nuomone, kas ja nors kieks pazista - vargu ar balsa des.

Fufaikunui

tikrai fufaikinas durnių durnius - čia gi ne grožio konkursas... Atsibusk fufaikinai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS