Gyventojai nerimauja: ar Kaunas spės pasiruošti artėjančiai šventei? | Diena.lt

GYVENTOJAI NERIMAUJA: AR KAUNAS SPĖS PASIRUOŠTI ARTĖJANČIAI ŠVENTEI?

Iki Dainų šventės, šiemet mininčios 100 metų, liko kiek mažiau nei mėnuo. Šventės pradžia su grandioziniu atidarymu numatyta Kaune, tačiau Dainų slėnyje dar zuja buldozeriai, dirba darbininkai.

Beveik dvejus metus slėnis kapitaliai remontuojamas, tačiau gyventojai jau sunerimo, ar iki Dainų šventės darbai bus baigti?  

Kauno savivaldybė ramina ir sako, kad darbams baigti dar visas mėnuo. 

„Padaryta 98 proc. darbų, galima sakyti, kad slėnis baigtas. Iki Dainų šventės dar mėnuo, tad spėsime išsivalyti, pasiruošti svečiams“, – tikino vicemeras Mantas Jurgutis. 

Dainų slėnis buvo netvarkytas kone 60 metų. Miestas po nesėkmingų bandymų ieškant rangovo, prieš keletą metų ėmėsi kapitalinės rekonstrukcijos. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kauno Dainų slėnyje radosi naujovių: atskiras kasų pastatas, nauja infrastruktūra atlikėjams, grimo kambariai, dušinės, persirengimo kambariai. Dainų slėnyje atsirado ir naujų terasų. Vicemeras sako, kad šių atnaujinimų nematys eilinis lankytojas, visgi kai kurie pertvarkymai pastebimi ir žiūrovams.  

„Pilnai sustiprintos visos atramos, pakeista suoliukų danga, apšvietimas, modernizuoti laiptai“, – pasakojo M. Jurgutis.

Pasak M. Jurgučio, tikimąsi slėnį atgaivinti ir jį pritaikyti ne tik Dainų šventės renginiams vieną dieną per metus, tačiau tikisi, kad čia, panašiai kaip sostinės Vingio parke, galėtų vykti ir įvairūs kiti renginiai po atviru dangumi. 

Prie slėnio dar yra likę nemažai darbų.

„Dainų slėnis galės atitikti visus koncertus, parodas, meninius performansus. Tai – multifunkcinė erdvė“, – teigė vicemeras. 

Dainų slėnyje padaugėjo ir vietų žiūrovams. 

„Tilps apie 6 tūkst. žiūrovų sėdimose vietose, iš viso tikimės, kad talpins apie 10 tūkst. žmonių vienu metu“, – skaičiais dalijosi vyras.

Pradėjus Dainų slėnio rekonstrukciją, nuo planuotų 7 milijonų eurų darbai pabrango. Pabaigus rekonstrukciją kauniečiai už remontą bus sumokėję kone 8,5 milijono. Nors visus darbus slėnyje žadama spėti pabaigti, tačiau jau aišku, kad visa gatvė šalia Dainų slėnio, kuri taip pat rekonstruojama, užbaigta nebus. Bus pabaigta tik atkarpa, esanti šalia slėnio.

„Iki Dainų šventės turime sutvarkyti atkarpą iki Radvilėnų plento, o iki rudens sutvarkyti gatvę iki pačios Baršausko gatvės. Prie slėnio dar yra likę nemažai darbų“, – aiškino miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Dainų šventės šimto metų jubiliejus, startuojantis Kaune, bus minimas birželio 29-ąją.  

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Hm

Idomu kiek pinigu išplauti per si projekta?

Kauno bardako pavyzdys

kas ryta riogso buldozeris, darbininkai stovi, krapšto nosis, didžiausi kamščiai, o valdžiagyviams BBD, kad žmonės vėluoja į darbus. Svarbu, kad stiklainiai pilnėja.

Andrius

Darbu liko minimaliai. Jokiu buldozeriu ten nera. Tikrai spes iki sventes pradzios. O nauju pastatu vidus atrodo geriau nei eilinio zmogaus namu vidus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS