Gyvūnų prieglaudoje „Penkta koja“ trys institucijos atliko kratas | Diena.lt

GYVŪNŲ PRIEGLAUDOJE „PENKTA KOJA“ TRYS INSTITUCIJOS ATLIKO KRATAS

  • 54

Apie neplanuotą trijų valstybinių institucijų vizitą gyvūnų prieglaudoje informacija viešai pasidalijo pati „Penkta koja“. Socialiniuose tinkluose gyvūnų prieglauda nurodė, kad vasario 15 dieną pas juos lankėsi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) bei Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Feisbuko puslapyje „Penkta koja“ dėstė, kad trijų institucijų atstovai į prieglaudą atvyko nepranešę iš anksto.

Renka dokumentus, tikrina vet. kabineto dokumentus, apskaitos ir dezinfekcijos žurnalus, skaičiuoja šunis.

„Dar prieglaudai neatsidarius, gerokai prieš darbo laiko pradžią, prie „Penktos kojos“ prieglaudos Linksmakalnyje sugužėjo net kelių institucijų pareigūnai. Kelios mūsų merginos jau buvo atėję tvarkytis ir prašė pareigūnų palaukti, kol atvažiuos direktorė ir šitame šturme galės sudalyvauti. Teprašė palaukti 20 min. Bet nieko nelaukę FNTT pareigūnai parodė neįtikėtinai gerą sportinę formą ir peršoko per beveik 2m aukščio tvorą.<...> Tiesa, jokių teismo dokumentų, leidžiančių jėga veržtis į privačią teritoriją, jie nepateikė“, – teigė prieglaudos atstovai.

„Penktos kojos“ nuotr.

Įrašas socialiniuose tinkluose pasirodė apie 15 val. Kaip nurodė „Penktos kojos“ atstovai, pareigūnai prieglaudoje jau buvo apie tris valandas.

„Šiuo metu, kai rašau šį tekstą, VMVT jau geras tris valandas krečia prieglaudos patalpas. Renka dokumentus, tikrina vet. kabineto dokumentus, apskaitos ir dezinfekcijos žurnalus, skaičiuoja šunis ir iš jų skaičiaus dalina prieglaudos grindų plotą“, – rašoma prieglaudos feisbuko puslapyje.

VMVT savo išplatintame pranešime nurodo, kad šiandien „Penktoje kojoje“  buvo atliktas neplaninis patikrinimas gavus pranešimą, kuriame buvo minima ne tik su gyvūnų laikymo sąlygomis, tačiau ir su galimomis finansinėmis operacijomis susijusi informacija. Dėl šios priežasties į neplaninį patikrinimą buvo pasitelkti FNTT ir VMI pareigūnai.

VMVT inspektorius, kaip teigiama pranešime, taip pat domino informacija dėl š. m. vasario pradžioje Bubių kaime, Kauno rajone užfiksuoto galimai žiauraus elgesio su gyvūnais atvejo.

„Be to, prieš kelis mėnesius inspektoriai ketino atlikti planinį patikrinimą, tačiau nebuvo įleisti. Ir šį kartą gyvūnų globos įstaiga taip pat nebuvo linkusi bendradarbiauti, pareigūnai buvo įleisti tik po kurio laiko ir primygtinių raginimų“, – teigė VMVT atstovai.

Anot jų, patikrinimo metu globos įstaigoje buvo aptikti 257 šunys, nors tinkamos laikyti sąlygos yra sudarytos daugiau nei dvigubai mažesniam skaičiui gyvūnų.

Kaip rašoma pranešime, dėl nepakankamos vietos dalis iš jų buvo laikomi pagalbinėse patalpose, kai kurie iš jų, nuolatinėje tamsoje tarp pašalinių daiktų. Prieglaudoje taip pat nebuvo numatytos atskiros vietos / patalpos gyvūnams, sergantiems užkrečiamosiomis ligomis.

„Be nustatytų ir kitų gyvūnų laikymo reikalavimų pažeidimų, atvykusiems pareigūnams nebuvo pateikti globojamų šunų apskaitos dokumentai, dezinfekcijos žurnalai, priėmimo, dovanojimo sutartys / aktai, kas dovanojo gyvūnus globos namams. Inspektorių prašymu nebuvo pateikti ir laikinų gyvūnų globėjų sąrašai su kontaktais bei su globėjais sudarytos sutartys“, – teigė VMVT atstovai ir užsiminė, kad tyrimas tęsiamas.

Portalas kauno.diena.lt dėl „Penktos kojos“ patikrinimo klausimus uždavė FNTT ir VMI atstovams. Kai tik bus gauti komentarai, tekstą papildysime.

GALERIJA

  • Gyvūnų prieglaudoje „Penkta koja“ trys institucijos atliko kratas
„Penktos kojos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Uogelė

Pagaliau, kas nors atkreipė dėmesį į šią "disnėjaus šalį" neva "globėjišką", jokių paskatų neturinčią ir finansiškai nesipelninčią įstaigą prakalbo, tikrino ir tikiuosi vis dar tikrins. Nes yra n-priežaščių dėl ko. 2021 m vasarą, jie pasiavino mano VEISLINĘ kalytę su jos mėnesio laiko šunyčiais. Neva valkataujančią sugavo kažkieno skundu. Ji buvo mūsų mėgėja išsliūkint pasižmonėti. Tačiau už šito neva mūsų nepriežiūros širma slypėjo didžiulė klasta. Kadangi šuo veislinis jie sugalvojo pasipelnyti. Išgalvojo visokių ausų uždegimų ar depresija po gimdymo, viena tam kad pasiliktų sau prieglaudoje, o viso yo pasekoje ją tiesiog išvežė į Suomiją pas naujus šeimininkus. Davė net vardą kitą.... nuo kada paprasti šunys katės valkatauja ir niekam net neįdomu jų gaudyti. Bet va mūsų kalytė veislinė iš kart parūpo ir buvo išgabenta... nuo kada ausų uždegimui gudyyi reikia šunį pasilikti priežiūtoje? Neva šuniui nebus šoko ir streso svetimoje šaltoje nepažįstamoje vietoje nei pas savo šeimininkus

Ilona

Valdžios finansavimas minimumas,reikalavimai maksimumas.

J9

Siais laikais, kai ziauriomis dalygomis laikomi gyvunai is privaciu asmeni atiminejami, jie hrudami i tokias prieglaudas kaip ta penkta koja. Ir niekam neidomu, kad jos ne guminės. Privalai priimti . Ir dar, prieglaudos issilaiko iš aukojamu pinigų ir maisto. O viso to yra nuolatinis stygius, nes gyvūnų yra per daug. O kontroliuojancios institucijos visiskai nesistengia padeti, jos tik baudžia, baudžia, baudžia. O iseitis turi buti rasta. Arba gyvunus reikia naikinti, arba jais tinkamai pasirupinti kad ir kiek daug ju bebūtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS