Gyvybės langelyje paliktas berniukas perkeltas į globos namus | Diena.lt

GYVYBĖS LANGELYJE PALIKTAS BERNIUKAS PERKELTAS Į GLOBOS NAMUS

Kauno P. Mažylio gimdymo namų gyvybės langelyje praėjusį šeštadienį rastas berniukas iš ligoninės perkeltas į vaikų globos namus.

„Medikai atliko visus reikiamus tyrimus. Berniukas sveikas, todėl jį perdavėme vaiko teisių specialistams“, – portalui kaunodiena.lt penktadienį sakė Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Gediminas Stanišauskas.

Jo teigimu, gydytojams kilo įtarimų, kad berniukas gana lėtai vystosi, todėl jie rekomendavo vaiko teisių specialistams nuvežti mažylį pas genetikus, kad būtų atlikti papildomi tyrimai.

Ligoninės atstovas atskleidė, kad metų ir septynių mėnesių berniukas yra ne iš Kauno miesto ar rajono, tačiau nenorėjo atskleisti tikslios jo buvusios gyvenamosios vietos.

„Vaiko teisių specialistai galimai jau nustatė mažylio tapatybę, tačiau duomenys dar tikslinami ir bandoma surasti jo tėvus“, – tikino G. Stanišauskas.

Tėvų paliktas berniukas šįmet yra antras mažylis, rastas Kauno P. Mažylio gimdymo namų gyvybės langelyje. Tačiau jis yra vyriausias ir vienintelis iš kūdikio amžiaus išaugęs čia rastas vaikas.

Vaikutį radę du medikai vos galėjo jį ištraukti iš gyvybės langelio, nes jis buvo labai išsigandęs ir tvirtai laikėsi įsikabinęs į groteles, nenorėjo jų paleisti.

Iš viso per trejus metus P. Mažylio gimdymo namuose palikta dešimt mažylių. Kitame langelyje, kuris įrengtas Kauno krikščioniškuose gimdymo namuose, per tą patį laikotarpį mamos paliko du savo vaikus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tam

kuris kaltina Lietuvos valdžią. Neapsimesk, kad nežinai, jog dar baisesnių dalykų atsitinka ir ES, ir kitose šalyse. Jei radai tėvynę kitur, tai ir gyvenk ten, berašti. Gali klozetus valyti kitur ir mėgautis imigranto, kurį ignoruoja visi vietiniai gyventojai, dalia. Gerai, kad vaiko neišmetė į šiukšliadėžę, o patalpino į ligoninės langelį. Nors tiek tie tėvai sąžinės turėjo. Tačiau, ar jie po keliolikos metų nesikreips į "Paieškų tarnybą"?

petkus

Taip stipriai kritikuojate globos namus, tai kodėl vaiką talpinate į juos. Tegul pasiima kritikai į savo globą ir suranda jam globėją.

mkkjuyy

mes radome tikraja Tevyne sau...cia benamiu kaciu nerasta...,o laisvoje bei nepriklausomoje,es nare...bei visokiu nato-vaikus meta lauk.meslas ta lietuvos valdzia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS