Į Kauną plūstelėjo japonų turistai | Diena.lt

Į KAUNĄ PLŪSTELĖJO JAPONŲ TURISTAI

  • 3

Kauno žinomumas tolimojoje Japonijoje auga kaip ant mielių. Gruodžio pradžioje tekančios saulės šalyje įvyko filmo apie Čijunę Sugiharą „Persona non grata“ premjera. Ji neabejotinai prisidėjo prie dvigubai išaugusių japonų turistų srautų Kaune.

Reklama Kaunui

Pasak Lietuvos ambasadoriaus Japonijoje Egidijaus Meilūno, šiuo metu filmas rodomas daugiau nei 300 Japonijos kino teatrų ir pagal populiarumą nusileidžią tik kino juostai apie Džeimsą Bondą. Kino teatruose ir masinio susibūrimo vietose taip pat dalinami lankstinukai apie Kauną. Įvairiose televizijose vyksta daugybė laidų, skirtų šiam filmui, kuriose minima Lietuva ir Kaunas, rodomi šio miesto vaizdai.

„Kaunas šiuo metu labai stipriai reklamuojamas“, – pabrėžė E. Meilūnas.

Auga turistų srautai

Tuo tarpu Kaune jau kuris laikas didėjantys turistų iš tolimosios šalies srautai byloja apie augantį miesto patrauklumą tarp japonų. Kauno turizmo informacijos centro duomenimis, šiemet japonų turistų į Kauną atvyko du kartus daugiau nei praėjusiais metais – beveik 2 tūkstančiai. Atvykėliai labiausiai domisi Sugiharos namais-muziejumi, IX fortu, Kauno senamiesčiu, lino ir gintariniais suvenyrais.

„Džiaugiamės, kad Kaunas tampa vis patrauklesniu miestu japonų turistams. Tragiški įvykiai antrojo pasaulinio karo metu sujungė net kelias tautas, kurios iki pat šiandien bendradarbiauja ir bendrauja. Sugiharos diplomatija veikia iki šiandien. Japonijoje pasirodė naujas filmas, kuris kaip papildomas variklis skatina japonų turistus sužinoti daugiau apie Kauną ir čia atvykti“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Pamatė pirmieji

Spalio 13 d. istoriniame “Romuvos” kino teatre Kaune įvyko pasaulinė neseniai Japonijoje sukurto filmo apie Čijunę Sugiharą „Persona non grata“ premjera. Lietuvos žiūrovai ne tik pamatė naująjį filmą, bet ir susitiko su jo režisieriumi Cellin Gluck bei pagrindinių vaidmenų atlikėjais Toshiaki Karasawa ir Koyuki.

Ši premjera surengta keliais mėnesiais anksčiau nei Japonijoje – ten filmas pirmą kartą parodytas Tokijuje gruodį.

Siūlo bendradarbiauti

Pasak Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus Turizmo plėtros poskyrio vedėjos Ingos Pažereckaitės-Kalėdienės, laukiami visi verslininkai, asociacijos ar kiti dirbantys, bendraujantys su japonais ar tiesiog turintys svečių ir norintys pristatyti Kauną.

„Jeigu norite nusivežti lankstinukų japonų kalba į vieną ar į kita renginį, galite kreiptis į mus, mielai pasidalinsime ir bendromis jėgomis platinsime žinią apie Kauną svečiams iš Japonijos“, – teigė I.  Pažereckaitė-Kalėdienė. Leidinys japonų kalba taip pat yra patalpintas Kauno miesto savivaldybės interneto svetainėje.

Č. Sugihara buvo Japonijos vicekonsulas Lietuvoje, kuris 1939–1940 m. rezidavo Kaune (dabartiniame Sugiharos namų pastate) ir čia išgelbėjo tūkstančius žydų gyvybių. Tai jis padarė išduodamas tranzitines Japonijos vizas, kurios leido žydams pabėgti nuo nacių okupacijos ir holokausto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ww

Na,ir kas,kad filmuota ne Lietuvoje ir aktoriai uzsienieciai?. Koks cia rysys? Svarbu,kad filmas apie Sugihara,kuris isgelbejo daug zydu ir tai vyko Kaune,todel visai smagu,kad japonai tai zino ir lankosi Kaune.

YES

Viskas čia gerai. Jeigu japonai pradėtų statyti atominę elektrinę - dar būtų geriau.

?

viskas būtų labai gražu, bet... įdomu tai, kad minėtas filmas - japonų, amerikiečių ir lenkų gamybos, scenos filmuotos ne Lietuvoje, o Lenkijoje, aktoriai - japonai ir lenkai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS