Į Petrašiūnų kapines išlydėtas vienas geriausių šalies darbo teisės žinovų H. Davidavičius | Diena.lt

Į PETRAŠIŪNŲ KAPINES IŠLYDĖTAS VIENAS GERIAUSIŲ ŠALIES DARBO TEISĖS ŽINOVŲ H. DAVIDAVIČIUS

  • 16

Šeštadienį į Petrašiūnų kapines Kaune išlydėtas vienas geriausių Lietuvos darbo teisės žinovų Henrikas Davidavičius.

Jo gedi du vaikai,  penki anūkai ir septyni proanūkiai.

H.Davidavičius aktyviai dalyvavo anksčiau egzistavusioje „Žinijos“ veikloje,  skaitė paskaitas įvairuose kursuose, viešosose paskaitose. Nėra nė vieno Lietuvos miesto, kuriame jis nebūtų skaitęs paskaitų apie darbo teisę.

Velionis buvo vienas geriausių Lietuvos darbo teisės žinovų.  Į jo paskaitas rinkdavosi labai daug žmonių, nes  buvo puikus lektorius.

H.Davidavičius gimė 1928 m. Trakų rajone, Orliškių kaime, ūkininko šeimoje.

1936-1942 m. mokėsi Vievio pradinėje mokykloje. 1942-1945 m. lankė Vilniaus Vytauto gimnaziją prie Kazimiero bažnyčios.

1947 m. įstojo į Vilniaus universiteto teisės mokslų fakultetą, kurį baigė 1952 m.

1951 m. H. Davidavičius įsidarbino Vilniaus apygardos prokuratūroje.  1952 m. jis buvo perkeltas į Kauno apygardos prokuratūrą. Tais pačiais metais dėstytojavo Kauno finansų kredito technikume.

1953 m. įsidarbino ŽŪA, kur dirbo iki  1957 m.  Tada pradėjo dirbti Politinių ir mokslinių žinių draugijos Kauno skyriuje referentu. Tose pareigose išdirbo iki 1960 m. 

1960 m. H. Davidavičius buvo išrinktas liaudies teisėju Kauno miesto Lenino rajono liaudies teisme. Teisėju dirbo iki 1991-ųjų.

1991 m. buvo priimtas į Kauno akademines klinikas vyr. juriskonsulto pareigoms. Šias pareigas ėjo iki iki 2013 m.

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Vitalija Gresevičienė, H. Davidavičiaus duktė

Labai ačiū, Jums visiems už šiltus atsiliepimus apie apie mano Tėvelį. Darboholikas (darbo stažas 62 metai), nerealus profesionalas darbo teisėje, lektorius, kuris paskaitas apie "sausą temą- įstatymai", skaitydavo taip, kad iki šiol klausytojai šias paskaitas prisimena ir tobulas Tėvelis... Pagarbiai, V. Gresevičienė.

Albertas

Teko garbė pas jį konsultuotis ir ginant darbuotojo, ir darbdavio interesus. Abiem atvejais pacitavo (beje ne iš kodekso, bet iš savo unikalios atminties) ir išsamiai paaiškino tiek darbuotojo, tiek darbdavio veiksmus, kad laimėti ginčą. Man paklausus, tai kieno Jūs pusėje - paprasto žmogaus, ar darbdavio, gerb. Henrikas atsakė, jog jis tiesiog "teisės" pusėje. Kai abi ginčo pusės gerai išmano savo teises - nebus apgautų, tad lieka tik geranoriškai susitarti.

Pagarba

Puikus žmogus visomis prasmėmis. Dalyvavau jo paskaitoje gal kokiais 1992 m., bendravo paprastai ir profesionaliai, jokios arogancijos - nei lašo, lygiuotis į tokius žmones kaip jis..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS