Į Šančius – pirkti ir bendrauti | Diena.lt

Į ŠANČIUS – PIRKTI IR BENDRAUTI

Kiekvieno mėnesio paskutinį šeštadienį šančiškiai ir svečiai iš kitų Kauno rajonų kviečiami į smagų blusturgį, kuriame veiks dviračių remonto dirbtuvės ir skambės gyva muzika.

Kiekvieno mėnesio paskutinį šeštadienį šančiškiai ir svečiai iš kitų Kauno rajonų kviečiami į smagų blusturgį, kuriame veiks dviračių remonto dirbtuvės ir skambės gyva muzika.

Renginio organizatoriai blusturgio idėja užsidegė ne tik dėl taip atsikratomų senų daiktų ar galimybės užsidirbti, bet ir dėl progos susitikti, pabendrauti ir kartu praleisti pusdienį.

"Gyvename tame pačiame rajone, bet vieni kitus menkai pažįstame, o toks renginys tampa priežastimi susipažinti ir pasidalyti idėjomis, kaip kartu galėtume pagerinti savo buitį ir būtį, – pasakojo viena iš projekto "Šančių kioskas" iniciatorių Kotryna Valiukevičiūtė. – Po pirmo mūsų renginio sulaukėme daug palaikymo, vietiniai žmonės patys perėmė blusturgio organizavimą, išsakė norą užsiimti įvairiomis veiklomis bendruomenėje."

A.Juozapavičiaus pr. atsiradęs spalvotas kioskas turėtų būti traukos vieta, kurioje šančiškiai bei bendruomeninių judėjimų idėjomis užsidegę kauniečiai organizuotų jiems aktualius renginius ir išnaudotų siūlomą erdvę savo reikmėms.

Anot K.Valiukevičiūtės, atliktoje apklausoje, ką kioske norėtų veikti žmonės, buvo pageidaujama, kad čia vyktų parodos, meno dirbtuvės, veiktų skelbimų lenta, bibliotekėlė, konsultacijų erdvė. Erdvė aplink kioską galėtų būti naudojama susirinkimams, diskusijoms, filmų peržiūroms, paskaitoms. Taip pat daugeliui buvo aktualūs užsiėmimai su vaikais, Šančių tyrinėjimas ir talkos.

Išklausius šančiškių pageidavimus, šį šeštadienį pirmąkart organizuojamos ir kiosko idėjų dirbtuvės – Šančių tyrimai. Kartu su Architektūros ekskursijų fondo kuratore Indre Ruseckaite ir vietiniais rajono gyventojais bus diskutuojama, kaip būtų galima suorganizuoti išskirtinę ekskursiją po Šančius.

Aplink kioską buriasi ir dviračių mėgėjai, kuriems šįkart bus surengtos ne tik remonto dirbtuvės, bet ir paskaita apie saugų eismą.

"Tikimės, kad gandas apie blusturgį pasklis ne tik po Šančius, bet ir po visą Kauną. Norėtume, kad vasarą ir rudenį čia būtų galima ne tik pardavinėti, keistis ar dovanoti daiktus, bet ir nusipirkti šviežių daržovių bei vaisių", – pasakojo K.Valiukevičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Šančių Kioskas

Renginys vyks 10.00 - 15.00 val.

Liucina

Nepamineta koks darbo laikas blusturgio???

tai nėra

tai nėra prie Šilo.Kioskelis stovi kitoje gatvės pusėje prieš "Eurovaistinę -kieme, aptvertame tvora su kryžiais:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS