I. Šimonytė: ieškosime galimybių olimpinę atranką Kaune organizuoti saugiai su žiūrovais | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: IEŠKOSIME GALIMYBIŲ OLIMPINĘ ATRANKĄ KAUNE ORGANIZUOTI SAUGIAI SU ŽIŪROVAIS

  • 1

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad bus ieškoma galimybių olimpinės atrankos turnyrą Kaune organizuoti saugiai su žiūrovais, tai būtų pilotinis projektas.

Vyriausybės vadovė tai penktadienį aptarė su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu Arvydu Saboniu ir federacijos generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku.

„Tikimės, jog atrankos turnyras vyks sklandžiai, o Lietuvos rinktinė džiugins mus svarbiomis pergalėmis ir iškovos kelialapį į Tokijo Olimpines žaidynes. Su Krepšinio federacijos vadovais sutarėme, kad ieškosime galimybių suorganizuoti šį tarptautinį turnyrą, kaip pilotinį – saugų renginį su žiūrovais“, – Vyriausybės pranešime teigė jos vadovė.

Šiuo metu pagal karantino reikalavimus renginiuose uždarose patalpose gali dalyvauti iki 150 žiūrovų. Nuo kitos savaitės pradėjus galioti galimybių pasui, renginiuose uždarose patalpose galės dalyvauti iki 500 tokius pasus turinčių asmenų.

Pokalbio metu taip pat aptarti krepšinio bendruomenės iššūkiai, kilę dėl COVID-19 pandemijos ir LKF nuveikti darbai.

LKF vienija 135 juridinių narių, 18 tūkst. licencijuotų krepšininkų, turi 56 krepšinio mokyklas. LKF taip pat vienija savarankiškas krepšinio lygas – LKL, NKL, LMKL, Lietuvos studentų krepšinio lygą ir kitas.

Ieškosime galimybių suorganizuoti šį tarptautinį turnyrą, kaip pilotinį – saugų renginį su žiūrovais.

Olimpinės atrankos turnyras Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis, jame varžysis Lietuvos, Angolos, Lenkijos, Pietų Korėjos, Slovėnijos ir Venesuelos komandos.

Olimpinės atrankos turnyrai taip pat vyks Serbijoje, Kanadoje ir Kroatijoje, dėl keturių kelialapių iš viso varžysis 24 komandos.

Šiuo metu į Tokijo olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrą kelialapius yra iškovojusios 8 rinktinės – šeimininkė Japonija, JAV, Argentina, Ispanija, Prancūzija, Australija, Nigerija ir Iranas.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ACIU

Yra krepsis yra ir korona Ka renkate

SUSIJUSIOS NAUJIENOS