Į Žemuosius Šančius atklydo susižalojusi briedė: veterinarams teko siūti nemažą žaizdą | Diena.lt

Į ŽEMUOSIUS ŠANČIUS ATKLYDO SUSIŽALOJUSI BRIEDĖ: VETERINARAMS TEKO SIŪTI NEMAŽĄ ŽAIZDĄ

  • 2

Liudininkai užfiksavo Kaune, Žemuosiuose Šančiuose, vieno privataus namo kieme, besiblaškantį briedį, praneša LNK.

„Keliavo nuosavų namų kvartalu iš vieno sklypo į kitą, peršokinėjo tvoras ir susižalojo koją – šlaunį, mes ją suradome privataus namo kieme“, – sakė gyvūnų globėjų asociacijos vadovas Vytautas Gustaitis.

Kieme buvo padaryti specialūs atitvėrimai, kad gyvūnas negalėtų pabėgti. Tuomet jis buvo užmigdytas. Paaiškėjo, kad tai – dvejų metų patelė.

Spėjama, kad ji pas gyventojus pateko atklydusi iš Briedžių tako, esančio netoliese. „Kaunas turi unikalų Briedžių taką. Jis driekiasi nuo Kauno marių per Žemuosius Šančius į Aukštuosius Šančius pro VI-ąjį fortą ir briedžiai keliauja į Kleboniškio mišką. Šis briedis pateko į nelaimę dėl to, kad jis neįveikė to atstumo naktį“, – pasakojo V. Gustaitis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Veterinarai sako, kad gyvūnas rimtų sužalojimų nepatyrė. Vidiniai organai nesužeisti, tačiau sužalota koja. Teko lopyti nemažą žaizdą. „Dešinės kojos sužeidimai gana gilūs – teko susiūti raumenis, bet svarbiausia nebuvo perplėšta stambioji arterija. Per 46 metus briedį tokiomis karo lauko sąlygomis man tenka lopyti pirmą kartą“, – sakė veterinaras Vidmantas Kairevičius.

Jis spėjo, kad patelei gali būti pamušta krūtinė. „Truputį padaužyta krūtinė. Jei ten nėra gilesnių kokių nors... Neišsivystys kokia plaučių edema ar kas, tai 90 proc. jis tikrai gyvens“, – kalbėjo V. Kairevičius.

Pasak veterinaro, susiūtas briedis netrukus jau galės vaikščioti. „Atsibus po nejautros. Aš manau, kad iš pradžių krypuodamas kaip po vestuvių baliaus, o rytoj jis jau nebeprisimins, kas buvo. Žinoma, skaudės...“ – aiškino V. Kairevičius.

Nors ir po operacijos, laukinis gyvūnas bus išvežtas į mišką ir paleistas. „Bus dezinfekuotos žaizdos ir susiūta. Tada su palyda Aplinkos Apsaugos Agentūros mes vešime į miškingą vietovę ir ten paleisime“, – sakė gyvūnų globėjų asociacijos vadovas.

V. Gustaitis teigė, kad tokių atvejų, kai laukiniai gyvūnai atklysta pas žmones, pasitaiko, tačiau gyventojai raginami jokiu būdu prie tokio laukinio gyvūno patiems nesiartinti ir kviesti pagalbą 112, nes briedžiai yra pavojingi gyvūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mano boba

iš manęs padarė briedį. Bet sulopytš patelių man nereikia.

RJ

Pries savaite, briedzio patele sutikau Panemunea-Viciunu sile.Galvoju,tai gali buti tas pats gyvunas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS