Iki 2017-ųjų Mastaičiuose bus pastatyta moderni šaudykla? | Diena.lt

IKI 2017-ŲJŲ MASTAIČIUOSE BUS PASTATYTA MODERNI ŠAUDYKLA?

  • 1

Dviejų ministerijų vadovai bei generalinis komisaras sutarė įvertinti galimybes bendradarbiauti, kad Mastaičiuose jau 2017 m. stovėtų moderni šaudykla.

Iki 2017-ųjų metų Kauno rajone, Mastaičiuose, gali būti pastatyta moderni šaudykla. Šiuos planus ketvirtadienį aptarė Lietuvos policijos mokykloje (LPM) apsilankęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas bei policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. 

LPM pavaduotojas Romas Oželis priminė svečiams, kad pernai vasarą LPM iš Trakų perkėlus į Mastaičius, čia užvirė gausybė darbų, siekiant įrengti vieną moderniausių policijos pareigūnų mokymo bazių Pabaltyje. Pagal patvirtintą LPM infrastruktūros plėtros 2014-2019 m. planą per kelerius metus planuojama mokymo bazės teritorijoje įrengti visiškai naują ir itin modernią šaudyklą bei visus pasaulinius standartus atitinkantį taktikos poligoną.

Šis susitikimas buvo skirtas aptarti visus planuojamus darbus ir galimybes bendradarbiaujant statyti šaudyklą, kurioje treniruotųsi ne tik policijos mokyklos kursantai, bet ir pareigūnai.

Krašto apsaugos ministras J. Olekas užsiminė, kad šiuo metu karo policijos pareigūnai treniruojasi kariuomenei priklausančiose šaudyklose. Jis taip pat pabrėžė, kad kuo daugiau Lietuvoje bus mokymo bazių, šaudyklų, kuriose kariai galės treniruotis, tuo bus geriau pareigūnams.

Policijos generalinis komisaras L. Pernavas ir vidaus reikalų ministras S. Skvernelis akcentavo, kad policijos mokykla jau seniai brandino idėją statyti naują šaudyklą, o persikėlus į Mastaičius, kur mokymo bazės teritoriją sudaro 16 ha, atsirado puikios galimybės įrengti rimtą treniruotėms skirtą šaudyklą.

„Jeigu reikiamą dokumentaciją, techninius projektus pasiruoštume šįmet, tuomet jau kitąmet būtų galima pradėti šaudyklos statybas“, – teigė LPM viršininkas Algirdas Kaminskas.

Dviejų ministerijų vadovai bei generalinis komisaras sutarė įvertinti galimybes bendradarbiauti, kad Mastaičiuose jau 2017 m. stovėtų moderni šaudykla.

GALERIJA

  • Iki 2017-ųjų Mastaičiuose bus pastatyta moderni šaudykla?
  • Iki 2017-ųjų Mastaičiuose bus pastatyta moderni šaudykla?
LPM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvis

Ir kiek milijonų ištaškyta bus oooo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS