Ilgiausia Lietuvoje vasaros rogučių trasa: ja skrieti galima net 40 km/val. greičiu | Diena.lt

ILGIAUSIA LIETUVOJE VASAROS ROGUČIŲ TRASA: JA SKRIETI GALIMA NET 40 KM/VAL. GREIČIU

  • 2

Viename iš Lietuvos kurortų – Birštone – gausu pramogų. Neseniai atidarytas vasaros rogučių parkas, šią vasarą veikia laipiojimo bokštas, vandens pramogos, praneša LNK.

Birštone atidaryta ilgiausia Lietuvoje vasaros rogučių trasa, įrengta šalia Vytauto kalno. Trasa galima pasiekti net 40 km/val. greitį. Nusileisti 600 m ilgio trasa trunka kiek daugiau nei 2 minutes.

„Vaikai gali važiuoti nuo trejų metų su tėveliais, nuo dešimties metų, atsižvelgdami į vaiko ūgį ir svorį, leidžiame važiuoti vieniems“, – su rogučių trasos taisyklėmis supažindino vasaros rogučių trasos savininkas Domas Galbuogis.

Pramoga veiks ir žiemą.

„Rogutės gali veikti ir visą žiemą. Turėsime žiūrėti į klientus, ar jie norės važiuoti, kai sninga, yra minusinė temperatūra. Manau, sugalvosime ir kitokių įdomių pramogų žiemą“, – pozityviai nusiteikęs D.Galbuogis.

Atrodo, kad lietuviai mėgsta ekstremalius pojūčius, nes vos tik atidarius trasą, eilės išbandyti tįsta visą dieną. Sutikti žmonės dalijosi įspūdžiais ir džiaugėsi, kad smagu tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Rogučių savininkas sako, kad kalne įrengti trasą buvo iššūkis.

„Pavasarį buvo daug lietaus, tikrai statybos nebuvo lengvos. Su visais iššūkiais susitvarkėme, trasa saugi. Padaryti labai rimti pamatai, kalno sutvirtinimo darbai ir visa trasa sukalta į žemę poliais iki 1,5 m“, – pasakojo D.Galduogis.

Ilgai šioje vietoje veikė žiemos slidinėjimo trasa, kurios nebebus.

„Įveiklinome buvusį slidinėjimo kalną, kuris dėl klimato kaitos neveikė ir slydinėti buvo nebeįmanoma“, – teigė Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Šią vasarą kurorte gausu naujovių – atidarytas ir 12 m aukščio laipiojimo bokštas, turintis septynias sienas.

„Ant viso bokšto yra sukurtos 26 laipiojimo trasos. Jos skirtos vaikams nuo penkerių metų iki profesionalių laipiotojų“, – pasakojo vadovas Martas Paulauskas.

Bokšto savininkas pastebi, kad dauguma atvykstančiųjų turi aukščio baimę, dažnas ir pats to nežino, kol nepradeda kopti, tačiau nuo viršaus nieko nukelti dar neprireikė.

Šalia bokšto išsiplėtė glampingas – vadinamasis prabangus stovyklavimas, kai norintieji apsistoti palapinėje turi visus patogumus.

„Palapinėje randi visiškai įrengtą poilsiavimo infrastuktūrą: dvigulę lovą, staliukus, baldus poilsiui, kavos ir arbatos virimo prietaisus“, – su glampingo specifika supažindino bendraturtis Linas Žabaliūnas.

Birštonas neatsiejamas nuo vandens pramogų. Čia pirmą kartą įsikūrė vandenlentininkai.

„Nemuno upėje atsirado galimybė plaukti kateriu, tempiančiu vandenlentę. Smagiausia, kad galima pasiekti Prienus 10 km atstumu. Greituoju kateriu galima tempti net 60 km/val. greičiu“, – pasakojo vandenlentininkas Ignas Lukauskis.

Kad kurorte pramogaujantieji būtų saugūs, po ilgų metų Birštone iki šiol buvusias dvi judrias magistralės atskirtas miesto dalis sujungė pėsčiųjų viadukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vodila

debilai,- vasara rogutės, ...

pagyvenęs iš Birštono

Urodai ka padarė iš to gamtovaizdžio pristatinėjo visokių nesamonių!! Kokia trasa sugalvojo puspročiai o tokia graži stati veja buvo nuokalnė žaliavo ir graži gamtovaizdiška vieta ramiai pabuti. O dabar jokios ramybės parazitų parazitai rado būda iš ko pelnytis!! Devynisdešimtaisiais kokiais 1995, 1996 metais buvo daug geriau Birštone!! Ramybės drumstėjus tik jopvaimat nušaut!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS