Imigrantai graudžias istorijas išguldys savo sukurtose knygose | Diena.lt

IMIGRANTAI GRAUDŽIAS ISTORIJAS IŠGULDYS SAVO SUKURTOSE KNYGOSE

  • 2

Lapkričio 17 d., sekmadienį, Kauno įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos g. 58) vyks kūrybinės knygų rišimo dirbtuvės, kuriose dalyvaus projekto „Migruojančios istorijos" dalyviai –imigrantai ir pabėgėliai iš trečiųjų pasaulio šalių.

Kūrybinių dirbtuvių metu dalyviai bus kviečiami pasidalinti savo unikaliomis istorijomis ir užrašyti jas į pasigamintas knygas. Renginio pradžia – 13.30 val.

Kad šios „migruojančios istorijos" pasiektų kuo daugiau skaitytojų, jos vėliau keliaus per skirtingų viešų erdvių lentynas. Knygų apipavidalinimas popieriniais origami paukščiais bus užuomina į migraciją kaip natūralų gamtos procesą, kuris neturėtų būti vertinamas neigiamai. Pirmoji numatoma vieta – Vytauto Didžiojo universitete esančios „Vero Cafe" baltosios lentynos. Čia kiekvienas lankytojas turės galimybę perskaityti, pažinti šalia esančių, bet dažnai nematomų ar net smerkiamų imigrantų istorijas.

Projektas „Migruojančios istorijos" vykdomas Kauno įvairių tautų kultūrų centrui bendradarbiaujant su Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos ir „Carito" atstovybėmis Kaune.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunietis

O aš manau, jog turėtume gyventi taip, kad visiems užtektų vietos po saule. Nei vienas iš mūsų nežinome, kada ir mums gali tekti imigranto dalia. Geresnio gyvenimo ieškojimas dėl savo ateities, šeimos ir vaikų yra labai žmogiškas. Todėl aš geriau padėsiu imigrantui ir tikėsiuos, jog vieną dieną jis padės man.

top

Imigrantams laikas atgal i Tevyne, ten savo knygas tegul ir raso. Vakaru Europos etniniai gyventojai jau dusta nuo tos jiems primestos tolerancijos ir ant galvu lipanciu imigrantu. Atsikvosekite nors karta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS