Intrigomis ir ambicijomis apraizgyta šuns istorija: Boso likimas vis dar sprendžiamas | Diena.lt

INTRIGOMIS IR AMBICIJOMIS APRAIZGYTA ŠUNS ISTORIJA: BOSO LIKIMAS VIS DAR SPRENDŽIAMAS

Prieš mėnesį rašėme apie tarnybų paimtą mišrūną Bosą. Jo šeimininkai kalba apie dėl patirtų emocijų pašlijusią sveikatą ir stebisi, kodėl dėl gyvūno iki šiol nepriimta jokių sprendimų.

„Iki šiol nepavyksta atgauti savo augintinio“, – į „Kauno dieną“ kreipėsi kaunietis. Jis pasakojo, kad paskambinęs tyrėjai išgirsta tą patį atsakymą: „Vyksta tyrimas. Jūsų šuo pas laikinus globėjus.“

Šuo paimtas dėl galimos nepriežiūros. Kaunietis ir jo gyvenimo draugė tikino, kad keturkojis buvo nuolat tikrinamas ir prižiūrimas veterinarijos gydytojų. Tikino, kad Bosu labai rūpinosi, jį labai myli.

Tiesa, kai šuo buvo paimtas, jį laikė rūsyje (bunkeryje) – ten, kur ir patys gyveno. „Mes rečiau lankomės pas gydytojus nei Bosas. Kas geriau juo rūpinsis nei mes“, – sakė moteris.

Policiją į patalpas įleido kaimynas, kuriam ir priklausė dalis patalpų, kuriose laikinai gyveno pora su augintiniu.

Bosas buvo paimtas, kai savininkų nebuvo namuose. Grįžę visur ėmė jo ieškoti. Kaimynai nusiuntė į prieglaudą „Penkta koja“. Savininkas neslėpė, kad ėmėsi veiksmų. Veržėsi į gyvūnų prieglaudą, konfliktavo su jos darbuotojais.

Paieškos: dėl dingusio šuns savininkas kreipėsi ir į Valstybinę maisto veterinarijos tarnybą, kurios inspektoriai po pranešimo apsilankė „Penktoje kojoje“. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Kauno policijos atstovai patvirtino, kad dėl šuns paėmimo iš Laisvės alėjoje esančio pastato pradėta administracinio nusižengimo byla, vis dar tikslinamos įvykio aplinkybės.

Mes rečiau lankomės pas gydytojus nei Bosas. Kas geriau juo rūpinsis nei mes

„Policijos pareigūnai buvo gavę du pranešimus, susijusius su Kauno rajone, Linksmakalnyje, esančia prieglauda. Gegužės 27 d., apie 22.30 val., gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Linksmakalnyje, į šunų prieglaudos patalpas bando patekti vyras, kuris vis atidaro duris, žiūri pro langus ir vaikščioja po prieglaudos teritoriją. Nuvykę į įvykio vietą policijos pareigūnai neaptiko jokių pažeidimų, vyro minėtoje teritorijoje nebuvo. Susisiekus su prieglaudos administracija, šie patikino, kad keliomis valandomis anksčiau prieglaudoje buvo incidentas, kai vyras (gim. 1962 m.), iš kurio buvo paimtas šuo dėl galimos augintinio nepriežiūros, atvyko į prieglaudą ir reikalavo grąžinti keturkojį. Tuomet tarp darbuotojo ir šuns savininko įvyko žodinis konfliktas. Į įvykio vietą gegužės 27 d., apie 16 val., nuvykus policijos pareigūnams, konfliktas išspręstas, tačiau šuo savininkui negrąžintas, nes vyksta tyrimas“, – komentavo policijos atstovai.

Dėl šių įvykių Linksmakalnio policija negavo nė vieno pareiškimo, todėl tyrimas nepradėtas. „Kartu su prieglaudos darbuotojais apžiūrėjus teritoriją, nebuvo užfiksuota jokių pažeidimų“, – teigė policijos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Juokas ima iš psichinių ligonių, atrodo policija neturi ką veikti ,tik šunimis ir katėmis rūpintis turi.Nuprotėjas pasaulis.

Anonimas

Šunys , katės tegul balsuos uz jumi per rinkimus.

Anonimas

Kad taip rūpintųsi žmonių , benamių gyvenimais, būti labai malonų o dabar ką reikėtų utilizuoti tiems skire pinigus ir užsiima nesąmonėm.Idiotu šalis Lietuva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS