Iškiliems Kauno akademikams įteiktos mokslo premijos – padėka ir įvertinimas už nuopelnus | Diena.lt

IŠKILIEMS KAUNO AKADEMIKAMS ĮTEIKTOS MOKSLO PREMIJOS – PADĖKA IR ĮVERTINIMAS UŽ NUOPELNUS

  • 4

Kauno miesto savivaldybės įsteigtos mokslo premijos šiemet įteiktos Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui Egidijui Aleksandravičiui ir Kauno technologijos universiteto profesoriui Raimundui Šiaučiūnui.

Kaip trečiadienį pranešė Kauno savivaldybė, šie tradiciniai apdovanojimai ir piniginės 5 tūkst. eurų premijos skirtos už akademikų indėlį į mokslo populiarinimą ir jo sklaidą mieste.

Už nuopelnus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje apdovanotas istorikas, „Academia cum laude“ vadovas E. Aleksandravičius yra išleidęs knygų ir publikavęs straipsnių Lietuvos bei užsienio mokslinėje spaudoje. Pagrindinės jo mokslinių darbų temos – XIX amžiaus kultūros istorija, Lietuvos istoriografija, lietuvių išeivijos istorija.

Egidijus Aleksandravičius/Kauno m. savivaldybės nuotr.

Neseniai autorius pristatė biografinę knygą „Adamkus“, skirtą prezidento ir VDU garbės daktaro Valdo Adamkaus 95 metų jubiliejui.

Už pasiekimus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijų mokslo srityje įvertintas profesorius, inžinierius, chemikas, buvęs KTU rektorius R. Šiaučiūnas taip pat yra parengęs šimtus mokslinių straipsnių, parašęs keletą vadovėlių.

Raimundas Šiaučiūnas/Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kasmet Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu už neeilinius pasiekimus moksle skiriamos dvi premijos – po 5 tūkst. eurų. Jos įteikiamos už ilgalaikę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius pasiekimus nacionaliniu ar tarptautiniu mastu, novatoriškas idėjas ir jų įgyvendinimą Kaune.

Teisę siūlyti kandidatus Kauno miesto mokslo premijai gauti turi Lietuvos mokslų akademija, Kaune veikiančios mokslo ir studijų institucijos, mokslo sąjungos, asociacijos. Savo kandidatūras teikti gali ir patys mokslininkai. Teikimus skirti Kauno miesto mokslo premiją svarsto Lietuvos mokslų akademija. Šiais metais gautos aštuonios paraiškos.

Miesto premijos mokslininkams skiriamos nuo 2013 metų. Iš viso per šį laikotarpį jos įteiktos 15 akademikų.

GALERIJA

  • Iškiliems Kauno akademikams įteiktos mokslo premijos – padėka ir įvertinimas už nuopelnus
  • Iškiliems Kauno akademikams įteiktos mokslo premijos – padėka ir įvertinimas už nuopelnus
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kuo ISKILUS tie akademikai ???

kad akademija --uz kysius baige ???

chi - nejuokinga

Gerai tarnavo, todėl ir gauna premijas - mokslas čia ne prie ko

Zaraza

Vienu ypu suniurkė tikėjimą mokslu, nes dabartinis mokslas, ne mokslas, o biznis, ir premijų dalinimas tokiems "mokslininkams" tik pinigų švaistymas. Nebėra pagarbos mokslininkams, dauguma jų tik biznio iškamšos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS