Įspėja keturkojų šeimininkus: nugaišo keturi katinai – jie gali būti nuodijami | Diena.lt

ĮSPĖJA KETURKOJŲ ŠEIMININKUS: NUGAIŠO KETURI KATINAI – JIE GALI BŪTI NUODIJAMI

Socialiniuose tinkluose plinta katinų mylėtojos Birutės Latviūnienės perspėjanti žinutė. „Mieli Eigulių rajono gyventojai, Sukilėlių pr. 100, 102, 104, 106, 108, 112 namų teritorijoje yra nuodijami katinėliai“, – teigia moteris. 

Portalui kauno.diena.lt kaunietė pasakojo, kad šioje teritorijoje buvo septyni benamiai katinai, kuriais penkios moterys nuolatos rūpinasi, juos šeria, girdo, kurpia dėžutes, stebi, prireikus veža pas veterinarijos gydytojus. Anot pašnekovės, keturkojai buvo sterilizuoti, skiepyti,  nublusinami, laikas nuo laiko jiems būdavo girdomi vaistai nuo kirminų.

„Per du mėnesius jau nugaišo keturi. Moteris man parašė žinutę, kad šiandien rado vieną negyvą katinėlį. Kitą aptikome prieš tris paras, vėlai radau – nebespėjau išgelbėti, mirė per naktį. Jai buvo inkstų nepakankamumas, tačiau specialiai atitaikėme maistą ir t.t.  Prieš dvi dienas stambų, gražų katiną, mėsytę ėdantį,  pamaitinau, kitą dieną atėjau – nėra. Buvo keista, nes jie kiekvieną kartą ateina, nes žino kelintą valandą maitiname. Po dienos jį rado negyvą. Vakar į veterinarijos kliniką išvežiau dar vieną katiną.  Jis neėdė ir labai lakė vandenį, tuomet nuo jo vėmė. Dar nežinau, kaip jis jaučiasi dabar. Įtariame, kad šie katinėliai nuodijami“, – B. Latviūnienė teigia, kad rudenį nugaišo ir visiškai sveika katytė.

Kaunietė pasakoja, kad šiais keturkojais moterys rūpinasi kaip savais – būna, kad ir į namus parsineša. 

„Katinus gerai maitinome, ir, matot, vis tiek jie turbūt nuodų palaižė. Saugokite ir savo šuniukus, nepaleiskite nuo pavadėlio, nes jie viską palaižo, – perspėja moteris. – Nuodų nesame radę, vėlai einame. Apklausėme žmones, tai jie nurodė, kad viena moteris, vilkinti pilku paltu, apačioje puoštu raštais, įtartinai elgiasi. Jos už rankos nepagavome, bet matėme, kaip ji eina su žiebtuvėliu ir tikrina dėžutes, kurias mes žiemai padėjome po penkiaaukščių balkonais esančiais „šulinėliais“. Ką ten tikrinti? Ji vėliau vaidina, kad nieko nedaro“, – pasakojo pašnekovė. 

B. Latviūnienė teigė, kad į policiją dėl negyvų katinų nesikreipė. „Neturime kaltininko, – sako moteris. – Norėjosi įspėti žmones, paviešinti situaciją – gal negražiai besielgiantys žmonės apsiramins.“

Primename, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Janina

Tie antžmogiai,kurie nuodija katinėlius,sulauks bausmės,viskas grįžta bumerangu

Urtė

nuo tų nuodų žuvo daugybė miško paukščiukų, kurie žiemą ieško pagelbos prie namų

Dovile

Atsdeit katinai neleidžia miegoti. O ar girdejote , kokį mirtiną bumčikų garsą paleidžia toks susisikelis SELAS, kai atvažiuoja koncertuoti į Klaipedą? Greta gyvenamųjų kvartalų. Tai jums ne katinėlio miaukxsėjimas. O katinuku nekentejams ir nuodytojams linkime tik vieno - greičiau Dievo bausmės. Ir kuo žiauresnes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS