Išvien su gamta: sveikiname konkurso „Veik aktyviai“ nugalėtojus! | Diena.lt

IŠVIEN SU GAMTA: SVEIKINAME KONKURSO „VEIK AKTYVIAI“ NUGALĖTOJUS!

  • 0

Vaikai myli gamtą, jiems rūpi aplinka, kurioje mes visi gyvename – tai įrodė kūrybingi moksleiviai, dalyvavę konkurse „Veik aktyviai“.

Kauno miesto ir rajono ugdymo įstaigų 11–15 metų mokiniai buvo kviečiami kurti plakatus-socialines reklamas aplinkosaugos tema. Juose turėjo būti pavaizduota, kaip mokiniai skatina tausų vartojimą mažindami aplinkos taršą. Sulaukta daugiau kaip pusšimčio moksleivių darbų.

Konkursas-paroda „Veik aktyviai“ inicijuotas Aplinkos ministerijos ir finansuojamas ES lėšomis, jį organizavo dienraštis „Kauno diena“, o konkurso partneriai – Kauno miesto savivaldybės administracija ir Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla.

„Kokia sunki užduotis išrinkti nugalėtojus – tiek daug prizų vertų vaikų darbelių!“ – neslėpė „Kauno dienos“ vyr. redaktoriaus pavaduotoja Violeta Juodelienė, viena iš konkurso vertinimo komisijos narių. Anot jos, svarbiausia, kad vaikai supranta, jog būtina saugoti gamtą ir aplinką, kurioje gyvena jie ir gyvens ateities kartos.

Pasak komisijos narės Eglės Rakauskienės, A.Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, konkursui pateikti vaikų darbai – vieni už kitus iškalbingesni, tad dėl prizinių vietų komisijos nariai ilgai diskutavo. „Atsižvelgėme į kūrybinių darbų vizualinį atlikimą, temos atitikimą, estetiškumą, savitumą, kūrybiškumą, gebėjimą pažvelgti plačiau ir giliau. Kreipėme dėmesį, kad konkursui pateikti darbai nebūtų nukopijuoti ir atpažįstami iš kitų platformų. Labai džiugu, kad vaikai tokiomis nelengvomis sąlygomis, dėl karantino mokydamiesi namuose, kūrė šiuos darbus, o konsultuotis su savo mokytojais galėjo tik nuotoliniu būdu, todėl kūrybiškumu itin džiaugiamės“, – pastebėjimais pasidalijo E.Rakauskienė.

Komisijos sprendimu, geriausiu konkurso darbu pripažintas Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazijos mokinės Upės Banevičiūtės kūrinys „Nauja karta, nauja pradžia“.

Geriausiu konkurso darbu pripažintas Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazijos mokinės U.Banevičiūtės kūrinys Nauja karta, nauja pradžia.

„Sunku patikėti! Tiek daug dirbau prie šito piešinio“, – džiaugsmo ir nuostabos neslėpė trylikametė nugalėtoja Upė.

Dalyvauti konkurse „Veik aktyviai“ jai pasiūlė klasės auklėtojas. „Pasižiūrėjau internete, ko reikia konkursui, labai įdomi pasirodė jo tema, todėl nusprendžiau dalyvauti. Ne pirmą kartą piešiau gamtos, aplinkosaugos tema – man tai artima“, – pasakojo Upė ir prisipažino, kad piešimas – neatsiejama jos gyvenimo dalis. Mergaitė lanko Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklą ir svajoja apie dailės studijas. Konkurso nugalėtojai Upei įteiktas momentinis fotoaparatas „Fujifilm Instax wide 300 Toffee“ ir fotoplokštelių pakuotė.

Antrosios vietos laimėtoja tapo Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos mokinė Miglė Mankauskaitė ir jos darbas „Nuskriaustoji Žemė“. Trečiąją vietą konkurse užėmė Kauno Dainavos progimnazijos mokinė Evita Mikalauskaitė už kūrinį „Apie gamtą pagalvok!“

Tarp geriausių trijų konkurso darbų pateko ir M.Mankauskaitės kūrinys „Nuskriaustoji Žemė“ (kairėje) bei E.Mikalauskaitės „Apie gamtą pagalvok!“

Antrosios ir trečiosios vietos laimėtojos apdovanotos momentiniais fotoaparatais „Instax Mini 11“ ir fotoplokštelių pakuotėmis. Tikimės, kad šios dovanos konkurso laimėtojus paskatins pastebėti ir natūralų gamtos grožį, ir gamtosaugos pažeidimus bei užfiksuoti juos ir prisidėti prie gamtos ir mus supančios aplinkos saugojimo.

Komisijos sprendimu, papildomi prizai – gamtos kalendoriai „Didieji girių paukščiai“ – iškeliavo dar 30 konkurso dalyvių.

Visus konkursui „Veik aktyviai“ atsiųstus moksleivių darbus galima pamatyti: http://veikaktyviai.kaunodiena.lt/.

GALERIJA

  • Išvien su gamta: sveikiname konkurso „Veik aktyviai“ nugalėtojus!
  • Išvien su gamta: sveikiname konkurso „Veik aktyviai“ nugalėtojus!
  • Išvien su gamta: sveikiname konkurso „Veik aktyviai“ nugalėtojus!
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS