Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ ruošiasi sumušti rekordą | Diena.lt

PARODA „RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ“ RUOŠIASI SUMUŠTI REKORDĄ

Šiemet jau penktą kartą rengiamoje parodoje dalyvaus rekordinis dalyvių skaičius – 118 šalies gamintojų, net trečdaliu daugiau nei pernai.

Pirmąjį spalio savaitgalį Kauno „Žalgirio" arenoje įvyks kauniečių itin mėgstama paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Šiemet jau penktą kartą rengiamoje parodoje dalyvaus rekordinis dalyvių skaičius – 118 šalies gamintojų, t.y. net trečdaliu daugiau nei pernai.

Pusė dalyvių – iš Kauno

„Smagu, kad paroda kasmet auga ir sulaukiame vis daugiau dalyvių bei lankytojų, kurie vertina lietuvišką produkciją“, – pristatydamas būsimą parodą sakė Erikas Piskunovas, parodą organizuojančios bendrovės „Ekspozicijų centras“ vadovas.

Paroda šįmet turės kaip niekad daug kaunietiškų akcentų, nes daugiau nei 50 proc. visų dalyvių bus iš Kauno miesto ir rajono. Visos kitos įmonės atvyks iš skirtingų Lietuvos kampelių. Apie 30 naujai įkurtų įmonių parodoje dalyvaus pirmą kartą.

Organizatoriai atskleidžia, kad parodoje bus pristatomi tokie produktai, kurių įsigyti parduotuvėse dar nėra galimybės.

„Išaugus dalyvių skaičiui, išsiplėtė ne tik vidaus, bet ir lauko ekspozicijos. Jeigu taip kasmet daugės norinčiųjų dalyvauti, arenoje nebetilpsime“, – juokavo parodos projekto vadovė Jurgita Kasparavičienė.

 Prognozuojama, kad šįkart parodoje, kaip ir kasmet, apsilankys apie 30 tūkst. lankytojų.

Išrinks geriausius produktus

Parodos dalyviams parengta staigmena – pirmą kartą geriausiems produktams bus skirti medaliai.

„Norėjome, kad įmonės tarpusavyje varžytųsi dėl geriausiųjų vardo. Gamintojams bus puiki reklama, jeigu jie pelnys parodos medalį už geriausią produktą“, – aiškino E. Piskunovas.

Visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes pagal gaminamą produkciją: maisto, lengvosios pramonės, kosmetikos ir buitinės chemijos bei statybos.

Organizatoriai sukomplektavo profesionalią komisiją, kurį visą mėnesį analizavo gamintojų produktus, vertino juos pagal įvairius kriterijus. Vieni svarbiausių – kad produktas būtų pagamintas Lietuvoje ir iš vietinių žaliavų.

Kiekvienoje grupėje bus išrinkta po penkis geriausius produktus, o nugalėtojai paskelbti per oficialų parodos atidarymą spalio 4 d.

Pristatys naujoves

Kiekvienas parodos dalyvis lankytojus bandys privilioti įvairiais pasiūlymais, ir akcijomis. Štai įmonė „Malsena Plius“ surengs naujų kepinių degustaciją ir stebės, kokia duona, blynai ar kiti kepiniai vartotojams skaniausi. Vaišintis kvies ir bendrovė „Iceco“, gaminanti valgomuosius ledus ir žuvies produktus.

Tuo tarpu kečupo gamintojas „Suslavičius-Felix“ pristatys trijų naujų kečupo skonių seriją ir penkis naujus salotų padažus. Ieškantiems natūralumo dar vienas naujas įmonės gaminys – pomidorų padažas be krakmolo ir konservantų.

Pati karščiausia kosmetikos gamintojos ,,BIOK laboratorija‘‘ naujiena šiemet – net penkerius metus kurtas „Rasa BB+Hyaluronan“ kremas. Tai pirmasis lietuviškas produktas, kuris yra artimas dekoratyvinės kosmetikos kategorijai.

Žingeidiems lankytojams – seminarai

Dvi pirmąsias parodos dienas vyks seminarai, kuriuose lankytojai galės ne tik daugiau sužinoti apie produktus – jie bus aktualūs ir tiems, kurie suinteresuoti patys pradėti kurti verslą. 

Seminarų ciklas prasidės dviejų valandų trukmės seminaru „Franšizė – plačios galimybės šiuolaikiniam verslu“, kurį ves Lietuvos franšizės centro įkūrėjas Ilja Malkin.

Norintys daugiau sužinoti apie farmacijos rinkos ypatumus Lietuvoje kviečiami į seminarą, kurį ves bendrovės „Aconitum“ atstovas. Apie tai, kad saldainių gamyboje taip pat vyksta inovacijos, seminare „Saldainių fabrikas „Rūta“ laužo stereotipus: saldainiai – ne vien tik malonumas“ kalbės šios įmonės kokybės vadovė. Dar vieną diskusiją seminare „Tvenkiniuose auginamos žuvys ir sveika mityba – ar tai dera?“ bandys užvesti  bendrovės „Išlaužo žuvys“ projektų vadovė. O Lietuvoje gaminamų dažus „Pro“ pristatys G. Plečkaičio individualios įmonės „Elektra“ atstovas.


Paroda vyks spalio 4-6 dienomis „Žalgirio" arenoje. 4-5 dienomis lankytojai laukiami nuo 10 iki 18 val., o spalio 6 paroda veiks nuo 10 iki 16 val.

Bilieto kaina – 6 Lt, nemokamai apsilankyti parodoje galės: senjorai; vaikai iki 14 m.; asmenys, turintys kvietimus; su „Ekspozicijų centro“ VIP kortele ar „Laisvalaikio“ kortele.

GALERIJA

  • Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ ruošiasi sumušti rekordą
  • Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ ruošiasi sumušti rekordą
  • Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ ruošiasi sumušti rekordą
Artūro Morozovo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

lenkui

kas per žmonės, svarbu viską supeikti, išsityčioti ir panašiai. O patys tokie autsaideriai......

O ką

Šiemet ES nežada bausti už "nesąžiningos konkurencijos skatinimą"?

Putiovas

Suslavicius-Felix tai tikrai juokina zmones.Paroda juk lietuvisku prekiu....O kas pas juos lietuvisko ketcupose-tikriausiai tai yra lietuvis dirbantis uz minimalu atlyginima...As tai taip manau....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS