Jungiamos pajėgos tolesniam kairiojo Nemuno kranto teritorijos šalia „Nemunaičių“ vystymui | Diena.lt

JUNGIAMOS PAJĖGOS TOLESNIAM KAIRIOJO NEMUNO KRANTO TERITORIJOS ŠALIA „NEMUNAIČIŲ“ VYSTYMUI

  • 2

Kairiajame Nemuno krante Kaune, prie salos SBA grupės nekilnojamojo turto (NT) plėtotoja „SBA Urban“ ir investicinė bendrovė „TABA Invest“ ketina kartu išvystyti papildomą 3,3 ha teritoriją. Numatoma, kad šalia „SBA Urban“ jau plėtojamo „Nemunaičių“ rajono iškilsiantis didelės apimties multifunkcinis projektas tęs konceptualią urbanistinę Nemuno kranto plėtrą ir kurs sinergiją tarp teritorijų. Bendrovės jau kreipėsi į Konkurencijos tarybą prašydamos išduoti leidimą steigti bendrą įmonę, kuri ir plėtos teritoriją.

„Apjungiame energiją vardan sinergijos. Su partneriais imamės didelio masto projekto, kuris kurs naudą visiems kairiojo Nemuno kranto gyventojams ir ten įsikursiantiems verslams. Kartu vystydami didžiulę teritoriją turėsime itin plačias galimybes kurti stilingą miestą mieste, kuris bus vientisas architektūrine, inžinerine ir kokybės prasmėmis. Konceptualiai tarsi pratęsime „Nemunaičių“ rajoną, o abiejose teritorijose įsikūrę gyventojai bei verslai galės naudotis išplėtota bendra infrastruktūra, erdvėmis, sutvarkyta Nemuno pakrante, aplinka ir vaizdu iš geriausios Kauno pusės. Tai ne tik leis optimaliai išnaudoti teritorijų stipriąsias puses, bet ir augins čia turimo turto vertę“, – sakė „SBA Urban“ valdybos pirmininkas bei bendrovės vadovas Lionginas Šepetys.

Lionginas Šepetys (SBA nuotr.)

„Mūsų valdytai teritorijai vystyti renkamės patyrusius nekilnojamojo turto plėtotojus, įgyvendinusius tarptautinio pripažinimo sulaukusius projektus. Tikime Kauno, o ypač kairiojo Nemuno kranto perspektyva ir kaip finansinis projekto investuotojas įvertinome, kad organiška visos teritorijos plėtra mums ir būsimiems klientams sukurs daugiau vertės nei stichiška ar eklektiška. Tačiau tam, kad su partneriais pradėtume darbus, reikia sulaukti Konkurencijos tarybos leidimo bendrai įmonei steigti“, – sakė „TABA Invest“ vadovas ir akcininkas Tautvydas Barštys jaunesnysis.

Tautvydas Barštys jaunesnysis (SBA nuotr.)

Konkurencijos tarybai priėmus palankų sprendimą, „SBA Urban“ ir „TABA Invest“ planuoja įsteigti bendrą įmonę, kurioje kiekvienas iš partnerių valdytų po 50 proc. akcijų.

Šalia H. ir O. Minkovskių g. 41A esančiame 2,5 ha sklype „SBA Urban“ plėtoja „Nemunaičių“ rajoną, kurio pirmieji naujakuriai namus įsirenginės jau netrukus – kitų metų pradžioje. Pasak „SBA Urban“ plėtros vadovo Egidijaus Ripkausko, didžioji dalis butų projekte jau turi šeimininkus, likę vos keli ir tarp jų - su vaizdu į Nemuną iš erdvių terasų arba lodžijų. Šiuo metu „Nemunaičių“ statybų aikštelėje vyksta intensyvūs darbai – nuo aplinkos ir pakrantės tvarkymo iki pastato vidaus ir išorės apdailos.

Tikime Kauno, o ypač kairiojo Nemuno kranto perspektyva.

Šalia „Nemunaičių“, Kauno savivaldybė kairiajame Nemuno krante yra suplanavusi statyti M. K. Čiurlionio menų centrą, taip pat tiltu sujungti šį upės krantą su Nemuno sala, kurioje veikia „Žalgirio“ arena, atidarytas tarptautinius reikalavimus atitinkantis baseinas bei baigiamas statyti mokslo muziejus „Mokslo sala“.

SBA grupės NT sektoriaus bendrovė „SBA Urban“ be „Nemunaičių“ Kaune plėtoja verslo centrą BLC šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės, Vilniuje bendrovė valdo verslo slėnį „Green Hall“. Rygoje Lielirbės gatvėje planuojama plėtoti mišrios paskirties aukštųjų technologijų miestelį. „SBA Urban“ taip pat vysto pramoninius objektus – „Inno Line“ gamyklą SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos bei naują „Kauno baldų“ fabriką, taip pat verslo centrą „Verde“ Rygoje.

GALERIJA

  • Jungiamos pajėgos tolesniam kairiojo Nemuno kranto teritorijos šalia „Nemunaičių“ vystymui
  • Jungiamos pajėgos tolesniam kairiojo Nemuno kranto teritorijos šalia „Nemunaičių“ vystymui
  • Jungiamos pajėgos tolesniam kairiojo Nemuno kranto teritorijos šalia „Nemunaičių“ vystymui
  • Jungiamos pajėgos tolesniam kairiojo Nemuno kranto teritorijos šalia „Nemunaičių“ vystymui
SBA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai

Perka reiskia , socialine nelygybe didziausia ES ir korupcija pinigai i stiklainius , dezutes dedami , per kratas didziausios sumos randamos o kiek neranda tik statytik viska ispirks kur det pinigus ner .

rimas

Šaunu, sėkmės. Bent jau architektūrine prasme projektas vykęs palyginus su 16 aukštų monstrais kitoje nemuno pusėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS