K. Nausėda prasimušė į rajono tarybą | Diena.lt

K. NAUSĖDA PRASIMUŠĖ Į RAJONO TARYBĄ

Viktorui Pranckiečiui tapus Seimo pirmininku, atsilaisvino vieta Kauno rajono savivaldybės taryboje. Šią vietą turėtų užimti kitas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Kazimieras Nausėda.

Posėdyje duos priesaiką

Per savivaldybių tarybų rinkimus Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše daugiamandatėje apygardoje Kauno rajone K.Nausėda liko trečias, o į rajono tarybą tuomet pateko tik du šio sąrašo atstovai.

"Esame gavę Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą šiuo klausimu. Jame rašoma, kad po Seimo rinkimų atsilaisvinusią vietą Kauno rajono savivaldybės taryboje užima K.Nausėda. Jis duos priesaiką artimiausiame tarybos posėdyje. Ją davęs, įgaus visus tarybos nario įgaliojimus", – informavo Kauno rajono savivaldybės tarybos sekretorė Nijolė Linkuvienė.

Tarybos posėdis vyks šį ketvirtadienį. Jis prasidės K.Nausėdos priesaika, kurios priimti atvyks VRK atstovas. "Paprastai tarybos narių priesaikas priima apygardos rinkimų komisijos pirmininkas, tačiau savivaldybių tarybų rinkimai vyko prieš pusantrų metų ir rinkimų komisijų įgaliojimai seniai pasibaigę, todėl jo priesaiką priims VRK atstovas", – paaiškino tarybos sekretorė.

Paskutinį kartą Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai nepasibaigus kadencijai keitėsi 2014 m. rugpjūtį. Tuomet mirusį tarybos narį liberalą Alvydą Noreiką pakeitė kitas Liberalų sąjūdžio atstovas Gintautas Krilavičus.

Dukrai vietos neperleis

Paklaustas, ar jį nudžiugino žinia apie laukiančią tarybos nario vietą, K.Nausėda atsakė: "Nesu nei nustebęs, nei nenustebęs. Daug metų panašų darbą dirbau – tiesiog tokia gyvenimo tiesa."

Pasiteiravus, kuo pastaruoju metu užsiėmė, pašnekovas buvo atviras: "Ūkininkauju, auginu daržoves. Ir šiuo metu esu ūkio darbais užsiėmęs."

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kaip ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio atstovai (10 tarybos narių iš 27) Kauno rajono savivaldybės taryboje priklauso opozicijai. Valdančiąją daugumą sudaro socialdemokratai ir Darbo partijos atstovai.

Paklaustas, kaip vertina savo kaip opozicijos nario galimybes daryti įtaką tarybos sprendimams, K.Nausėda atsakė: "Aš nevertinu galimybių. Dar nebuvau savivaldybėje, nekalbėjau, neposėdžiavau, net konsultacijose nebuvau – nieko negaliu pasakyti."

Viešumoje pasirodžiusius teiginius, esą K.Nausėda savo vietą rajono savivaldybės taryboje gali užleisti dukrai Agnei Mikelionienei, kuri per savivaldybių tarybų rinkimus Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše Kauno rajone liko ketvirta, K.Nausėda vadino gandais. "Be to, mūsų partijos praktikoje tai nėra taikoma – perleisti savo vietą kažkam kitam", – sakė pašnekovas.

Politinio perėjūno etiketė

"Kauno diena" rašė, kad dirbdamas Kauno miesto taryboje K.Nausėda buvo pelnęs politinio perėjūno vardą – per vieną kadenciją spėjo pakeisti tris miesto tarybos frakcijas. Į tarybą išrinktas K.Nausėda 2011 m. prisijungė prie valdančiajai daugumai priklausiusios partijos "Jaunoji Lietuva" frakcijos, tačiau kitais metais ją iškeitė į Liberalų ir centro sąjungos frakciją, iš kurios dar po metų perbėgo į frakciją "Dirbam Kaunui", kurią taip pat netrukus paliko. Tuomet taryboje neoficialiai kalbėta, kad K.Nausėda pardavė balsą – palaikė tuometį miesto merą Andrių Kupčinską, kai jam buvo teikiama interpeliacija. Už tokį solidarumą K.Nausėdai buvo skirtos vicemero pareigos, kuriomis jis džiaugėsi neilgai – po pusmečio baigėsi savivaldybės tarybos kadencija.

K.Nausėda kratosi politinio perėjūno etiketės. "Aš gyvenime buvau vienintelės partijos atstovas. O frakcijos sprendimai buvo ne mano sprendimai", – asmeninės atsakomybės dėl politinių vingių keičiant frakcijas neprisiėmė pašnekovas. Jis tikino nesidomėjęs galimybėmis prisijungti prie Kauno rajono savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos. "Manau, ten viskas susidėlioję iš seniau ir su mano atėjimu niekas nepasikeis", – sakė K.Nausėda.

Skundėsi K.Nausėdos elgesiu

Šio vietos politiko pavardė ne kartą skambėjo šešėlį jam metusiose istorijose. 2011 m. Kauno merui ūkininkai apskundė tarybos narį K.Nausėdą, kuris, anot skundo autorių, gindamas be leidimų prekiavusią dukrą grasino uždaryti visus turgelius. K.Nausėdos pavardė buvo minima ir mįslingoje kriminalinėje istorijoje, kai jo automobilyje mirė bulves prie prekybos centro pardavinėjęs žmogus – kaip įtariama, talkininkavęs žemės ūkio veikla užsiimančiam K.Nausėdai.

Dirbdamas miesto taryboje, K.Nausėda savivaldybės administracijoje buvo įdarbinęs sūnų ir dukrą. Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiuoju specialistu dirbęs sūnus Vytautas Nausėda pagarsėjo nemandagiu elgesiu su kauniečiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS