Kaip atrodo „Diena su teisėju?“ | Diena.lt

KAIP ATRODO „DIENA SU TEISĖJU?“

Ką veikia teisėjas? Kaip atrodo jo darbo vieta? Kaip vyksta pasiruošimas bylų nagrinėjimui? Darbų padalijimas? Naujausios teisinės informacijos paieška? O bendravimas tarp kolegų?

Lapkričio 7 d. atsakymus į visus šiuos klausimus ir dar daugiau turėjo galimybę gauti su Kauno apylinkės teismo pirmininku Arūnu Purvainiu, Kauno apylinkės teismo pirmininko pavaduotoja Vaida Motiejūniene ir Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėja Vita Padriezaite visą darbo dieną praleidusios Vytauto Didžiojo universiteto 2-ojo kurso studentė Greta Volkavičiūtė ir Kauno Kolegijos 1-ojo kurso studentės Miglė Milčiūtė ir Rusnė Sipavičiūtė.

Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis pažymėjo, kad atvykusios studentės turėjo unikalią galimybę iš arčiau pamatyti įtemptą teisėjo darbotvarkę, o dvi iš projekto dalyvių galėjo susipažinti ir su administracinio teismo darbo užkulisiais.

Projekto „Diena su teisėju dalyvės“

„Neabejotinai gautas rezultatas – nuteikiantis optimistiškai, kadangi studentės pasižymėjo aukšta motyvacija bei natūraliu domėjimusi ne tik teisėjo darbu, bet ir darbų pasidalijimu tarp teisėjo komandos narių, teismo personalo užduotimis, o tai leidžia pagrįstai tikėtis, kad ateityje teismas turės galimybę personalo gretas, o gal net ir teisėjų gretas, papildyti jaunaisiais teisininkais, kurie dar studijų metu iš arti susipažino su teismo veikla“, – teigė A. Purvainis.

Kokie studenčių įspūdžiai? Paprašius studenčių pakomentuoti jų dieną, praleistą su teisėju, Miglė Milčiūtė teigė, kad „tai buvo puiki proga pamatyti kas vyksta už uždarų durų, iš arčiau susipažinti su šiuo darbu ir suprasti, kad tai – darbas pilnas netikėtumų“, tuo tarpu Rusnė Sipavičiūtė aptardama savo įspūdžius pažymėjo, kad nesitikėjo, jog sutikti teisėjai bus tokie malonūs ir „žmogiški“ ir tikino, kad dar kartą sudalyvautų panašiame projekte, jei tik pasitaikytų proga, kadangi sužinojo daug naujų dalykų apie teismo veiklą ir jo „vidinį gyvenimą“.

„Esu labai dėkinga Teismo pirmininkui A. Purvainiui už įdomią ir informatyvią dieną teisme. Teisės studentui išgirsti apie darbą teisme iš jame dirbančių žmonių yra labai naudinga, norint pradėti savo, kaip teisininko, karjerą. Man tai paliko nepamirštama įspūdį“, – savo patirtimi pasidalijusi teigė Greta Volkavičiūtė.

Atsisveikindamas su projekto dalyvėmis teismo pirmininkas Arūnas Purvainis kiekvienai jų įteikė atminimo dovanėles, palinkėjo sėkmės ir pakvietė atlikti praktiką teismą.

 

GALERIJA

  • Atsisveikinimo su projekto dalyvėmis akimirka
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu va

Gerai, kad teismas toks atviras. Studentams reikia susipažinti iš arti su sistema

Reklamas

Per spaudą daro, nes LT teismų pasitikėjimas žemiau nulio, minusinis. Tai erozija kaip kalėjimų sistema, sovietinis reliktas, korupcijos lopšys. Statistika- kas metai nuteisia po 1000 žmonių nekaltai. Tokioj mažoj LT tai tragedija, nelaimė. Bet negalvokit kad atsitiktinai. Manau dėl korupcijos, užsakytų bylų. Baisu. Nors nesireklamuotų

Tos

Mergaitės galimai dar bus žiaurwsnės ir kerštingesnės nei buvę. Aš apskritai abejoju labai dėl teisingumo moteriškoj giminėj. LT senai sprendimai teismuose priimami pagal lytį. O moterys- matome elgesį darbuose, kolektyvuose. Tai nereikia galvoti kad teismuose jos kitaip elgesi. Kitos vykdo kerštus vyriškai giminiai. Čia LT didelis bardakas tvarkoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS