Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo | Diena.lt

KAIP "EŽIUKAS" AUGALĖLIUS GELBĖJO

Kauno lopšelio-darželio "Ežiukas" vaikai jau spėjo susipažinti su pirmaisiais "Nojaus sėklų" daigais. Darželinukai vykdė ir augalėlių gelbėjimo operaciją.

Iš mažųjų sodininkų pasėtų sėklų sudygę įvairių daržovių ir gėlių daigeliai jau šiek tiek ūgtelėję ir stiebiasi į viršų. Lopšelio-darželio "Ežiukas" vaikai jau spėjo priprasti prie kasdienių pareigų – laistyti augalus.

"Pasėję sėklas, vaikai kiekvieną dieną stebėjo, kaip viskas auga. Vaikai labiau myli tuos augalus, kurie yra aukštesni, nes juos labiau pastebi ir labiau laisto", – apie vaikų auginamas gėrybes kalbėjo grupės auklėtoja Inesa Kazlauskienė.

Moteris sakė, kad vaikai patys renkasi, kas ryte laistys daigus. Viskas priklauso nuo pačių mažylių poreikio. I.Kazlauskienė pastebėjo, kad jei vaikai nori, vandeniu daigus gali apipurkšti bet kuriuo metu. Tiesa, iš pradžių sodininkyste labiau domėjosi mergaitės, o vėliau prisijungė ir berniukai.

Patys vaikai sako, kad prižiūrėti augalėlius jiems labai patinka. Mažoji sodininkė Elzė sakė, kad jai labiausiai patinka morkos, nes tai sveika akims.

Grupės auklėtoja I.Kazlauskienė pasakojo, kad vieną pirmadienį augalus buvo ištikusi nelaimė, tačiau kartu su vaikais pavyko juos išgelbėti.

"Turėjome nedidelę nelaimę. Penktadienį mes visus daigus padėjome ant saulės, o pirmadienį pamatėme, kad jie išdžiūvo. Kadangi greitai puolėme laistyti, tą dieną daugiau vandens papurškėme ir juos išgelbėjome", – apie augalų gelbėjimo operaciją kalbėjo grupės auklėtoja.

Patys vaikai šią dieną tai pat puikiai prisimena. Mažosios "Ežiuko" lopšelio-darželio sodininkės pasakojo, kad norėjo kuo greičiau augalėliams padėti, todėl vandens negailėjo. Kai daigeliai atsigavo, buvo labai smagu, o dabar stengiasi jų ant saulės ilgai nepalikti.

Į "Nojaus sėklų" akciją raginami įsitraukti visi: Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigos, mokyklos ir visos šeimos. Tereikia įsigyti specialiai vaikams skirtų sėklų, pavadintų "Kids dream garden" ("Vaikų svajonių sodas"), jas pasėti, nufotografuoti augalą ir atsiųsti nuotraukas. Gražiausių nuotraukų savininkai bus apdovanoti įvairiausiais prizais.

Svajonių sodo projekte gali dalyvauti kiekvienas. Svarbiausia, kad jaunajam daržininkui būtų ne daugiau kaip šešiolika metų, o smagus sodininkystės procesas būtų įamžintas nuotraukose. Registruotis ir siųsti nuotraukas galima projekto tinklalapyje http://kidsdreamgarden.com.

Projektas vyksta nuo šių metų balandžio 1 d. ir tęsis iki spalio 31 d. Geriausi daržininkai, kurių laukia dvylika prizų, bus paskelbti lapkričio 10 d.

Didysis prizas – penkių dienų kelionė į Vokietijos Serenčio pramogų parką ir Legolendo pramogų parką Danijoje. Kelionė skirta dviem asmenims: laimėjusiam vaikui ir lydinčiajam. Du kiti laimingieji gaus po planšetinį kompiuterį, o dar net 50 laimėtojų džiaugsis stalo žaidimais.

GALERIJA

  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
  • Kaip „Ežiukas“ augalėlius gelbėjo
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS