Kaip švęsime šv. Velykas? | Diena.lt

KAIP ŠVĘSIME ŠV. VELYKAS?

  • 10

"Šių metų Velykų Tridienis ir Viešpaties Prisikėlimas bus švenčiami ypatingomis sąlygomis ir unikaliai", – sako Kauno arkivyskupijos dvasininkai.

Kadangi šv.Mišios bažnyčiose dėl karantino aukojamos be tikinčiųjų, didžiuosius savo tikėjimo slėpinius galėsime apmąstyti, kartu su Viešpačiu keliauti jo kančios ir mirties keliu į Prisikėlimo džiaugsmą turėsime galimybę per televizijos, radijo, interneto transliacijas.

Šiuo ypatingu metu Kauno arkivyskupijos bendruomenę stiprins, drąsins, įkvėps ir džiugins mūsų ganytojai – interneto svetainėje www.kaunoarkivyskupija.lt skelbiami vaizdo reportažai su jų žodžiu.

Šiandien, Didįjį ketvirtadienį, į tikinčiuosius kreipsis Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius. Didijį penktadienį visi kviečiami pasiklausyti kardinolo Sigito Tamkevičiaus SJ žodžio, o Didįjį šeštadienį bus transliuojamas arkivyskupo Liongino Virbalo SJ kreipimasis.

Šv.Velykų sekmadienį su ganytojiškuoju sveikinimu į arkivyskupijos žmones kreipsis Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas A.Jurevičius. Tikintieji kviečiami jungtis prie šv.Mišių maldos per radiją, televiziją ar internetu – internete šv.Mišias transliuos dauguma bažnyčių.

Visą Viešpaties Prisikėlimo dieną bažnyčiose bus galima apsilankyti privačiai, žinoma, laikantis visų Vyriausybės nustatytų karantino reikalavimų.

Nuo balandžio 2 d. visi kviečiami jungtis į maldos ir paramos akciją "Šviesos žemėlapis" – melstis rožinio malda ir paaukoti "Caritui". Už akcijoje besimeldžiančius ir aukojančius koronaviruso pandemijos paliestiesiems kiekvieną vakarą meldžiamasi Šiluvos bazilikoje, o "Šviesos žemėlapio" kulminacija taps antroji Velykų diena – balandžio 13-oji, dar švenčiama kaip Marijos diena.

Tą dieną Šiluvos bazilikoje 12 val. šv.Mišiose už pandemijos paliestuosius ir medikus, Dievo gailestingumui patikėdamas mirusiuosius, melsis vyskupas A.Jurevičius, o 19 val. Apsireiškimo koplyčioje Eucharistiją švęs paskirtasis Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, dėl karantino atidėjęs tądien Kauno Šv.Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje turėjusį vykti savo ingresą vėlesniam laikui.

Paskirtojo Kauno arkivyskupo K.Kėvalo aukojamas šv.Mišias tiesiogiai transliuos portalas www.kaunodiena.lt.

"Linkime netikėtai kitokio, tačiau ne mažiau prasmingo Tridienio susikaupimo ir, žinoma, skambių šv. Velykų sekmadienio ryto varpų, kurie skambės iš visų arkivyskupijos bažnyčių. Viešpats savo kančia, mirtimi ir savo Prisikėlimu tebus mūsų paguoda ir atrama, ramybė ir viltis, džiaugsmas ir išsipildantis pažadas, kad "Jo ištikima meilė amžina" (plg. Ps 118)!" – skelbiama Kauno arkivyskupijos išplatintame kreipimesi.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

varnas

šėrikloms po velniu policijos sukarinto pobuvio kontraatakos , prieš tylia baisia nakti, dievas nukankintas pažemintas prikaltas prie medžio be žodžio kuris už mūs kentėjo ir tik gera norėjo bet nugraudino ir nukankino, baisu, bet juk dievas yra mūsų visu tėvas marija mama , ir dar daug ko mes nežinome baisu, juk kenčia viso svieto žmoniu minios milijardai, kiek daug, nėra žodžio, sekite paskui manę, o dabar kas gaunasi, pas mus juk jokio palaikimo nėra vakar kada buvo tokia diena juoda visam žemino rutuli, liaudis verkia aimanoja kur tau atėjo vilniaus 9 kunigai ir meldėsi tuštumoj, reikėjo atkreipti dėmesi ir pasižiurėti kunigams į akis juk ašaru klonai buvo ju akise ne patrankos rusas pola bet piniga skirkite tik bažnyčiai tegul milijonus ne ponai varto bet mūsų šventieji mus myli, ir tvarko, ten pagelba skirk, kur reikia, mylėti

Da Luna

da pragerdes jeigu mūsų ponai seimunai imtu ir visi iki vieno rinktu duokle bažnyčios vyskupatams seminarijos auklėtiniams kur jau ten nebus mokiniu švento rašto, kur semiau per šv vėlykas sovietinio metu mokėsi kas met buvo išventinami į kunigus po mokslo 40vyru kas met taip kur darbar tas skaičius liko, lik 8,'9. seminarijos vyrai va kur beda yra, o juk tiek prikurta tokiu berokratiško tarnybu be reikalo , imtu iminsterijos pavelda ir žiūrėtu kokio lygio yra kaimo bažnyčios be remonto be tvarkos žmonių jau ten mažai liko nėra maldu šv vėlykas pavogė, nuo mūsų tikinčiuju, tos pinigus reik imti ir skirti bažnyčiom po 15 milijonu skirk tokio masto šventei, kad kunigai nevargtu, ir galvos nesuktu ir nebutu statybiniku vietose, gaila vakar buvo man matyti toki vaizda širdis ašaravo ir šiandien nėra vietos mano krutinei, aš dieva gerbiu ir noriu eiti paskui dievo numinta žemelę, o kiek mūsų liko šitoj provincijoj, duokite bažnyčios mokytojams tikra doktrina bus žemei tvarka o ne gaubicu pi

LR pilietis

Bažnyčios tarnai- modernistai, nepanorę Jėzui tarnauti, Jėzų išvarė iš Bažnyčių, atgręžė Jėzui nugaras. Lietuvoje yra Bažnyčių po atviru dangumi, kuriose Jėzus laukia tikinčiųjų. Tai apreiškiminės vietos- palaukės. Reikiamu atstumu vienas nuo kito, tikintieji kalbės Švenčiausiosios ir Nekalčiausiosios Jėzaus Širdies Rožančių, 2010 04 27 Jėzaus apreikštą. Atliks Dvasinę Išpažintį, priims Dvasinę Komuniją. Melstis tikra, Jėzaus palikta malda, kviečiamos visos Lietuvos Bažnyčios- tikinčiųjų Bažnyčios namuose. Šiam Rožančiui, kurį paskelbė Jėzus- jau 10 metų, jo dešimtmetis sutampa su įvesto karantino pabaiga. Kunigų modernistų laukia geri darbai- iki karantino pabaigos išnešti pridėtinius demono stalus iš Bažnyčių, atšventinti jas ir sugrąžinti Jėzų į Dievo namus, aukotis už mus nevertus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS