Policijos komisariato viršininkui tinka ne tik pareigūno, bet ir kario uniforma | Diena.lt

POLICIJOS KOMISARIATO VIRŠININKUI TINKA NE TIK PAREIGŪNO, BET IR KARIO UNIFORMA

  • 6

Praėjusią savaitę Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai savanoriai iškilmingai prisiekė Lietuvos Respublikai. 99-osios Bazinio kario savanorio įgūdžių kurso laidos priesaikos ceremonija vyko Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, kur priesaiką priėmė ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato viršininkas Jurgis Ostromeckas. Pareigūnas kariu savanoriu tapo kasmetinių atostogų metu.

Karių savanorių priesaika, gana žvarbią penktadienio popietę, įvyko ypač svarbioje mūsų šaliai vietoje, kur stovi paminklas Nežinomam kareiviui ir dega Amžinoji ugnis. O geriausiu 99-osios Baziniame kario savanorio įgūdžių kurso laidos kariu buvo išrinktas J. Ostromeckas, kuris iškilmingos priesaikos ceremonijos metu skaitė priesaikos žodžius ir bučiavo Dariaus ir Girėno rinktinės kovinę vėliavą. Geriausiam kariui buvo įteikta speciali Krašto apsaugos savanorių pajėgų vado dovana.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.

„Idėja tapti kariu savanoriu kilo šiais metais, kai į Kaišiadorių rajono policijos komisariatą įsiliejo du nauji pareigūnai, kurie yra kariai savanoriai, o šiuo metu, skaičiuojant ir mane, mūsų komisariate dirba keturi kariai savanoriai. Žinoma, norėjau priimti naujus iššūkius ir išeiti iš komforto zonos, būtent taip apibūdinčiau žiemos metu miške praleistą naktį“, – šypsojosi pašnekovas. J. Ostromeckas pridūrė, jog tokiam sprendimui įtakos turėjo ir geopolitinė situacija susijusi su įvykiais Ukrainoje.

Matavausi savanorio uniformą ir prie manęs priėjo dukra, kuri pasiteiravo, ar apginsiu ją. Šie žodžiai labai suvirpino mano širdį, tada ir supratau, kad priėmiau teisingą sprendimą.

Kaišiadorių rajono policijos komisariato viršininkas suprato, jog priėmė teisingą sprendimą dar prieš prasidedant kursams. „Matavausi savanorio uniformą ir prie manęs priėjo dukra, kuri pasiteiravo, ar apginsiu ją. Šie žodžiai labai suvirpino mano širdį, tada ir supratau, kad priėmiau teisingą sprendimą“, – pasakojo policijos pareigūnas.

Prieš duodami priesaiką kariai savanoriai tris savaites dalyvavo Baziniame kario savanorio įgūdžių kurse, kur susipažino su ginkluotės, taktikos, topografijos, logistikos, ryšių ir medicinos teorija bei praktika. Kursai Brigados generolo Kazio Veverskio poligone truko tris savaites, nuo lapkričio 21 d. iki gruodžio 9 d. „Džiaugiuosi, kad per tris savaites įgijau tikrai nemažai patirties, naujų žinių ir įgūdžių. Jeigu pirmąją savaitę kursai buvo orientuoti į teorines paskaitas, tai vėliau susikoncentruota į praktinius užsiėmimus. Pagrindinis iššūkis buvo paskutinę savaitę, kuomet trečiadienio rytą išėjome į mišką, o pečius „slėgė“ apie 25 kg sverianti kuprinė. Visą dieną laukė įvairūs užsiėmimai, o naktį praleidome tūkstančio žvaigždučių viešbutyje – po atviru dangumi“, – įspūdžiais dalinosi pašnekovas.

J. Ostromecko asmeninio archyvo nuotr.

Pašnekovas tikisi, jog įgytos žinios padės pasiekti geresnių rezultatų. „Tikiuosi, jog kursuose įgytos žinios ir patirtis leis priimti tinkamesnius sprendimus, kuomet policija bendradarbiaus su kariuomene“, – pridūrė jis.

Kaišiadorių rajono policijos komisariato viršininkas džiaugėsi, kad jį dėl šio sprendimo palaikė tiek šeimos nariai, tiek artimiausi kolegos. Jis kariu savanoriu tapo kasmetinių atostogų metu. „Nenorėjau pakenkti savo darbui policijos komisariate, bet tikrai džiaugiuosi išties kitokiomis ir prasmingomis atostogomis“, – pokalbį baigė J. Ostromeckas.

GALERIJA

  • Policijos komisariato viršininkui tinka ne tik pareigūno, bet ir kario uniforma
  • Policijos komisariato viršininkui tinka ne tik pareigūno, bet ir kario uniforma
  • Jurgis Ostromeckas
  • Policijos komisariato viršininkui tinka ne tik pareigūno, bet ir kario uniforma
Kauno apskr. VPK , Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Istorijos mokytoja

Žinoma , natūralu, kad vatininkams bei stribų vaikams tokie Lietuvos vyrai yra ( beveik ) priešai. Teleportavus tokią žinią į , tarkim , 1972 metus , dar gyvi žili enkavedistai apsikakotų : ))))

Žiemgalius

Super, tikras vyras ir savo šalies patriotas. Kuo daugiau tokių žmonių.

kak

o kur koncervagvardija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS