Kalėdų šauklių bus mažiau: Kauną papuoš ne keturios, o trys eglutės | Diena.lt

KALĖDŲ ŠAUKLIŲ BUS MAŽIAU: KAUNĄ PAPUOŠ NE KETURIOS, O TRYS EGLUTĖS

Vietoj keturių, kalėdinę nuotaiką mieste skleis trys šventiškai papuoštos žaliaskarės: Rotušės aikštėje, Laisvės alėjos ir S. Daukanto gatvės sankirtoje bei prie Kauno pilies. Nebebus eglės Vienybės aikštėje.

Šįmet Kaunas didžiosioms metų šventėms pradėjo ruoštis anksčiau nei įprasta. Rugsėjo pradžioje miesto savivaldybė pradėjo ieškoti eglių, kurios per Kalėdas savo spindesiu nušvies Kauną. Dabar paaiškėjo, kad jų bus papuošta mažiau nei pernai.

Mažiau eglių

Vietoj keturių, kalėdinę nuotaiką mieste skleis trys šventiškai papuoštos žaliaskarės: Rotušės aikštėje, Laisvės alėjos ir S. Daukanto gatvės sankirtoje bei prie Kauno pilies. Nebebus eglės Vienybės aikštėje.

„Pastaruosius 16 metų Vienybės aikštės eglutę kauniečiams dovanodavo Norvegijos Vestfoldo grafystė, bet jie šios idėjos atsisakė. Vietoj to, įžiebiant pagrindinę eglę Rotušės aikštėje, jie miestiečiams skirs muzikinį pasirodymą“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

Jo nuomone, pastaraisiais metais didžiausias šventinis šurmulys persimetė į Rotušės aikštę, todėl Vienybės aikštė nebėra toks traukos centras, kaip anksčiau, ir čia puošti eglės nebeverta. 

Studentų kūrinys

Laisvės alėjos žaliaskarę vėl patikėta padabinti Kauno studentams. Papuošimus eglei gamins Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos fakulteto studentai. Jiems vėl talkins vaikų namų auklėtiniai.

„Studentai šįkart dėl eglės papuošimo konsultavo su menininke Jolanta Šmidtiene, kuri rūpinasi pagrindinės Kauno eglės puošyba. Buvo nuspręsta laikytis bendros idėjos ir vadovautis šūkiu „Šiltos Kalėdos“, – kalbėjo A. Vilčinskas. Dėl šios priežasties Laisvės alėjos eglė taip pat bus apkaišyta įvairiais megztais žaisliukais.

Jis neatskleidė, ar mezginiai bus tokie patys, kaip ir ant Rotušės aikštės eglės. „Tegu tai būna staigmena kauniečiams“, – mįslingai prasitarė A. Vilčinskas.

Ieško gražiausios 

Dar neatrinktos eglutės, kurios stovės Rotušės aikštėje ir miesto centre, tačiau rinktis yra iš ko. 

„Gyvuoja tradicija, kad šventines egles miestui dovanoja kauniečiai. Vis dar laukiame gyventojų siūlymų, tačiau jau atsirinkome gražiausias eglutes iš visų pasiūlytų“, – portalui kaunodiena.lt sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Savo eglutes Kaunui padovanoti norėtų jau 20 gyventojų. Dailiausios žaliaskarės, kurios patiko valdininkams į akis, auga Aleksote, Vilijampolėje ir Garliavoje, privačiuose sklypuose.

„Mums svarbiausia, kad eglė būtų ne žemesnė nei 12 metrų aukščio, medžio šakos gražiai nuaugusios, kamienas nekreivas“, – vardijo būtinas savybes A. Pakalniškis.

Jo teigimu, Rotušės aikštėje prireiks tik maždaug 5 metrų aukščio eglutės, nes natūralus medis bus tik konstrukcijos viršūnėje.

Atsirinkti eglutes Miesto tvarkymo skyriaus specialistai žada kuo skubiau, nes lapkričio 28 d. jos turi būti nupjautos ir pastatytos į savo vietą. Rotušės aikštėje Kalėdų eglė bus įžiebta lapkričio 30 d., o Laisvės alėjoje – po savaitės, gruodžio 7 d. 

Dar viena eglute, kuri stovės prie Kauno pilies, rūpinsis Kauno miesto muziejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

rj

is kur bus tu pinigu ,jeigu ta sterva anstole musu pinigus pasiglemze .kad ja suha sikancia sutrauktu

MEROYZAS

SIEMET nei konertu nei renginiu nebus pries sventes. grincas sakys pavoge,ciulpoksniu laikas ateina,kai sniego nera besmegeniu pilna.gal troleibusai prie rotuses eglutes wes ?

kaledos

nu ka visai nieko man smagu kad ruosias nujo pagrinde dabar rotuses aikstei sulauke demesio iziebta egle smagiau kad butu geri pasirodymai ar zinomi atlikejai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS