Kandidates į Metų kaunietės titulą kviečiame siūlyti visą vasarį | Diena.lt

KANDIDATES Į METŲ KAUNIETĖS TITULĄ KVIEČIAME SIŪLYTI VISĄ VASARĮ

  • 12

Per artimiausius kelis mėnesius "Kauno dienoje" vėl aprašysime daugybės moterų prasmingą veiklą, įgyvendintus kūrybinius, mokslinius, visuomeninius sumanymus. Metų kaunietės rinkimai tęsiasi, tačiau dėl pandemijos koreguojame projekto grafiką.

Siūlyti galėsite ilgiau

Dienraščio "Kauno diena" skaitytojai yra išrinkę aštuonias Metų kaunietes. Jau pakvietėme visus jus siūlyti kandidates, vertas ir "Metų kaunietė 2020" titulo.

Neabejotinai svarbu įvertinti gerus darbus, talentus, atsidavimą, pasiekimus įvairiose gyvenimo srityse, dėl kurių mūsų mieste tampa jaukiau, gražiau, patogiau, šilčiau širdžiai, dėl kurių didžiuojamės savo miestu, kuriais garsinamas Kaunas, Lietuva.

Dar svarbiau, kad Metų kaunietės rinkimai, kartu pagerbiant ir padėkojant visoms veiklioms, išradingoms, genialioms, atjaučiančioms moterims, būtų saugūs.

Siūlyti kandidates galima nuotolinėmis priemonėmis, tai ir raginame rinktis, tačiau daugybei skaitytojų priimtiniausia yra pildyti "Kauno dienos" laikraštyje spausdinamus kuponus ir atsiųsti juos į redakciją. Pildant kuponus vėlesniuose etapuose galima balsuoti palaikant vieną ar kelias pasirinktas kandidates.

Rūpindamiesi skaitytojų ir redakcijos darbuotojų saugumu, taip pat norėdami suteikti įvairių galimybių ir būdų skaitytojams siūlyti kandidates ir už jas balsuoti pratęsiame kandidačių siūlymo etapą iki kovo.

Tikimės, kad, artėjant pavasariui, epidemiologinė situacija vis gerės ir baigiantis rinkimams – gegužę – projekto dalyves, kauniečius ir miesto svečius galėsime pakviesti į gražų ir saugų "Metų kaunietė 2020" finalinį renginį, kurio metu paaiškės nugalėtoja.

Projektas pratęsiamas ne tik dėl saugumo. Rinkimus visada vainikuodavo finalinis koncertas, kuriame būdavo galima gyvai ir nuoširdžiai padėkoti dalyvėms, finalininkes apgaubti dėmesiu. Dabartinė pandemijos situacija nesuteikia optimizmo, kad toks šiltas renginys galėtų įvykti kovo mėnesį.

Pristatysime 20 kauniečių

Po pirmojo etapo tradiciškai paaiškės 20 merginų, moterų, pretenduojančių į Metų kaunietės titulą. Tiek iš jūsų pasiūlytų kandidačių bus pakviestos į antrąjį projekto etapą.

Visų jų veikla, pasiekimai bus išsamiau pristatyti laikraštyje ir portale kaunodiena.lt.

Projekto "Metų kaunietė" moto: nėra per mažų gerų darbų, nėra per menkų nuoširdžių pasiaukojamų poelgių. Pastebėkime, įvertinkime, padėkokime už gražias iniciatyvas, kantrybę, Kauno vardo garsinimą, paskatinkime veikti toliau.

Teigiami pavyzdžiai turi būti kuo plačiau viešinami, nes jie suteikia vilties ir gali tapti atsispyrimo tašku bei įkvėpimu, ir taip aplink mus dar labiau padaugės gėrio ir šviesos.

Siūlymų laukiame iki kovo (dieną patikslinsime vėliau, atsižvelgdami į karantino situaciją). Nurodykite pasirinktos moters ar moterų vardus, pavardes, jeigu žinote – kontaktinius duomenis ir trumpai pristatykite jų nuopelnus.

Vėliau iš dvidešimtuko išrinksime dešimtuką, po to – finalo dalyvių šešetuką ir galų gale – nugalėtoją.

Kriterijai

Siūlyti kandidates, o vėliau ir daugiau sužinoti apie projekto dalyves, taip pat už jas balsuoti bus galima portale kaunodiena.lt/mk ar užpildant ir atsiunčiant specialias anketas, kurios bus spausdinamos dienraštyje "Kauno diena".

Balsuoti bus galima ir siunčiant trumpąsias žinutes.

Pasiūlymų laukiame e.paštu redakcija@kaunodiena.lt ir paštu ("Kauno diena", I.Kanto g. 18, Kaunas) arba kaunodiena.lt/mk.

Kriterijai kandidatėms:

moteris, kuri kilusi iš Kauno ar gyvena Kaune;

savo darbais garsina Kauną;

savo darbais padeda žmonėms ir miestui;

2020 m. pasižymėjo aktyvia veikla;

visuomenėje pastebima darbais ar iniciatyvomis;

nepriklauso jokiai politinei partijai;

išrinkta Metų kaunietė jau nebegali būti siūloma antrąkart.

Metų kaunietės

Pirmąja Metų kauniete buvo išrinkta olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė.

2013-ųjų Metų kauniete išrinkta menininkė Jolanta Šmidtienė, kauniečiams aštuonerius metus iš eilės dovanojusi Kalėdų stebuklą – nuostabią eglę.

2014-ųjų Metų kauniete tapo Kauno apskrities vyrų krizių centro vadovė Dovilė Bubnienė.

Už 2015 m. veiklą Metų kaunietės titulu pagerbta tuometė Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė. Vėliau triumfavo viena Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Kitais metais rinkimuose didžiausio kauniečių palaikymo sulaukė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė, kartu su kolegomis įgyvendinusi kauniečiams skirtus socialaus meno projektus, taip pat įkopusi į Elbruso viršūnę.

Titulą "Metų kaunietė 2018" pelnė Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė kardiologė prof. Olivija Gustienė.

Pernai daugiausia skaitytojų simpatijų sulaukė moksleivė Andrėja Veličkaitė, puolusi į pagalbą viešoje vietoje sąmonę praradusiam vyrui ir jį gaivinusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ačiū

Jau rinkom. Ačiū, užteko.

kaunas

Sexistinis konkursas.

Neseksistas

Siūlau bjauriausiu kauniečiu išrinkti A. Orlauską . Jo anekdotai tik apie antrą galą , žeminantys moteris . O kalba kalba - tik šūdas , šūdas , sušikti ir tulžis liejasi laisvai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS