Kandidatų į miesto tarybą sąrašai: kur dingo J. Šmidtienė? | Diena.lt

KANDIDATŲ Į MIESTO TARYBĄ SĄRAŠAI: KUR DINGO J. ŠMIDTIENĖ?

Jau aiškūs kandidatų į Kauno miesto tarybą sąrašai. Į 40 laisvų vietų pretenduoja daugybė mažiau ar daugiau žinomų ar visai negirdėtų asmenų. Dar viena vieta rezervuota būsimam merui, kurį miestiečiai rinks tiesiogiai.

Vyriausiajai rinkimų komisijai peržiūrėjus sąrašus, juose kai kurių kandidatų neliko – dėl vienokių ar kitokių priežasčių jiems nebuvo leista kandidatuoti.

Tarp Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos oficialiai pristatytų atstovų, pretenduosiančių į Kauno miesto savivaldybės tarybą, nebeliko vienos iš šio sąrašo lyderių – ilgametės Kauno Kalėdų eglės kūrėjos Jolantos Šmidtienės. „Buvo tokia klaida. Įvyko techninė klaida, negaliu šiemet dalyvauti. Nėra jokių nesutarimų“, – aiškino žinoma tekstilininkė ir visuomenininkė.

Ji teigė, kad galimybės pretenduoti tarybos nario kėdę neteko paaiškėjus, kad neatitiko kandidatams keliamų reikalavimų.

„Gyvenu Kaune, bet per trumpai čia buvo deklaruota mano gyvenamoji vieta“, – sakė moteris. Reikėjo, kad ji Kauną kaip savo gyvenamąją vietą būtų nurodžiusi anksčiau. Savivaldybės tarybos nariu gali būti renkamas asmuo, kuris savo gyvenamąją vietą pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus deklaravo šios savivaldybės teritorijoje ne vėliau kaip likus 65 dienoms iki rinkimų.

Ji nėra šios partijos narė. Anksčiau J.Šmidtienė yra kalbėjusi, kad sprendimas kandidatuoti į tarybą buvo labai apgalvotas. Tam ji buvo pasiryžusi, kad taryboje būtų daugiau kultūros atstovų, kurie galėtų profesionaliai atstovauti šiam sektoriui.

Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks 2019 m. kovo 3 d. 

2019 m. gegužės 12 d. laukia Respublikos Prezidento rinkimai, o 2019 m. gegužės 26 d. – rinkimai į Europos Parlamentą. 2020 m. spalio 11 d. rinksime Lietuvos Respublikos Seimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Pritariu

Gerai, kad Šmidtienė "sugalvojo " būdą, kaip atsifutbolinti nuo Karbauskio. O Kaune mes ją vis tiek kasmet regėsime.

Džiaugiuosi

Gandragalviai prarado pagrindinį kozirį Kaune.

ne korupcijai ir blatui

Ar negėda visokias mėninykes plastikines į valdžią stumti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS