Kas nuo kitos savaitės vadovaus Kauno apygardos prokurorams ir kur pasuks dabartinis jos vadovas? | Diena.lt

KAS NUO KITOS SAVAITĖS VADOVAUS KAUNO APYGARDOS PROKURORAMS IR KUR PASUKS DABARTINIS JOS VADOVAS?

  • 32

Tiksi paskutinės dabartinio Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus valandos šiame poste, kuriame jis praleido dvi kadencijas, t. y. dešimt metų. Artimiausius penkerius metus vadovauti Kauno apygardos prokurorams panoro du buvę jo pavaldiniai. Galbūt dar šią savaitę paaiškės, kieno iš jų pavaldiniu taps buvęs ilgametis Kauno apygardos prokuratūros vadovas, vėl panoręs tapti eiliniu prokuroru, tiesa, vienas iš sudėtingiausių bylų narpliojančiame tos pačios Kauno apygardos prokuratūros skyriuje.

Abu kandidatai pripažinti lygiaverčiais

Paskelbtai atrankai į D. Valkavičiaus iki šiol eitas pareigas vieno turo neužteko.

Pirmajame panorus dalyvauti tik vienam kandidatui – pastaruosius septynerius metus D. Valkavičiaus pavaduotoju buvusiam Rimui Bradūnui, buvo nuspręsta skelbti antrąjį turą.

Jame kartu su R. Bradūnu nusprendė rungtis ir vieno iš Kauno apygardos prokuratūros padalinio – Alytaus apylinkės prokuratūros vadovė Daiva Brudnienė.

Daiva Brudnienė/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Praėjusią savaitę įvykusiame Generalinės prokuratūros Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos posėdyje abu kandidatai pripažinti tinkamais ir lygiaverčiais užimti nuo spalio 4-osios atsilaisvinančias Kauno apygardos prokuratūros vadovo pareigas, nors R. Bradūnas ir gavo vienu balu daugiau negu D. Brudnienė. Už jį balsavo keturi iš penkių minėtos komisijos narių, už kolegę – trys iš penkių.

Tokia išvada pateikta generalinei prokurorei Nidai Grunskienei.

Tiesa, šią išvadą per septynias dienas nuo jos paskelbimo dar galima apskųsti Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Ir šiandien, panašu, kad yra paskutinė tam skirta diena.

Dauguma už vieną?

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, didžioji dauguma naujojo vadovo laukiančių Kauno apygardos prokurorų labiau norėtų šiose pareigose matyti buvusį D. Valkavičiaus pavaduotoją R. Bradūną.

Šis ir D. Brudnienė – skirtingų kartų atstovai.

Vyresniajai priklausantys 57-erių R. Bradūnas yra vadovavęs Jonavos rajono bei Marijampolės apylinkės prokuratūroms. Pastarajai – apie penkiolika metų ir atėjęs 2016-aisiais į Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas iš Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro kėdės. Be to, jis apie vienerius metus – tarp vadovavimų Jonavos ir Marijampolės prokuratūroms yra dirbęs Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėju.

Rimas Bradūnas/Elijaus Kniežausko nuotr.

D. Brudnienės darbo stažas prokuratūros sistemoje – perpus mažesnis negu R. Bradūno, tačiau taip pat solidus – apie penkiolika metų. Nuo 2015-ųjų ji apie septynerius metus vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtajam skyriui, kurio kompetencijoje – ikiteisminiai tyrimai, susiję su nepilnamečiais. Nesvarbu, ar šie – nukentėjusieji, ar įtariamieji.

Tačiau pernai rugsėjį, laimėjusi atranką į Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės pareigas, D. Brudnienė šiose pastaruoju metu ir dirbo.

Galios tik vienas draudimas

D. Valkavičius užėmė vadovaujančias pareigas prokuratūros sistemoje pastaruosius 21-erius metus, per kuriuos buvo Kaišiadorių apylinkės vyriausiuoju prokuroru, vėliau laimėjo atranką į Kauno apylinkės prokuratūros vadovus, tačiau neišbuvo šiose pareigose nei kadencijos – tik daugiau kaip porą metų, nes vėl laimėjo konkursą tapti Kauno apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru ir dirbo pastaruoju nuo 2013-ųjų metų dvi penkerių metų kadencijas.

Komentuodamas portalui kauno.diena.lt savo sprendimą likti dirbti Kauno apygardos prokuratūroje, D. Valkavičius teigė pasirinkęs vieną sudėtingiausių jos darbo barų – Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių. O tęsdamas karjerą jame vėl nuo eilinio prokuroro, jeigu bus noras, jis vėl galės dalyvauti visuose konkursuose į vadovaujančius postus visose šalies prokuratūrose ir jos skyriuose, išskyrus Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas, nes jau išnaudojo visą tam galimą limitą – ėjo jas dvi kadencijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

marija taurage

nesvarbu kas bus prokuroru yra tik viena salyga,NELIESTI KRABO BIZNIU IR JO PACIO,TAD TAIP IR BUS.

manau , Kauno prokuratūrai

vadovauja iš dvarelio Visvaldytė....

manau , Kauno prokuraturai

vadovauja is kalejimo Henyte ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS