Kas vyksta už „Merkurijaus“ tvoros? | Diena.lt

KAS VYKSTA UŽ „MERKURIJAUS“ TVOROS?

Kauno piktžaizdėje – nugriauto "Merkurijaus" pastato vietoje – šią savaitę atsiradęs sujudimas, deja, apgaulingas.

Pastaraisiais metais nykstantys vaiduokliai ir tvarkomos apleistos teritorijos įžiebė viltį, kad apmirusioje statybvietėje, kuri atsirado nugriovus "Merkurijų", galbūt jau greitai užvirs darbai ir naujasis pastatas taps dar vienu deimantu atsinaujinančios Laisvės alėjos karūnoje.

Vis dėlto informacijos apie realius poslinkius kol kas nėra. Pernai bendrovė "Eika" pasirašė ketinimų protokolą įsigyti šį sklypą. Bendrovės Rinkodaros ir komunikacijos vadovė Jorūnė Juodžbalytė penktadienį "Kauno dienai" teigė, kad jos atstovaujama bendrovė iš šio sandorio pasitraukė.

Sujudimas statybvietėje irgi nieko gero nežada – demontuojamas kranas, kurį nuomojosi bendrovė "Homburg Merkurijus", įsigijusi "Merkurijų" ir jį nušlavusi nuo žemės paviršiaus.

"Užsakovas nemokus, todėl kraną ir pasiimame. Tai normali procedūra", – aiškino "Kauno kranų" generalinis direktorius Andrius Lukševičius. Apie santykius su įrangos nuomininkais ir nuomos sąlygas jis neatviravo. "Tai komercinė paslaptis", – kalbėjo A.Lukševičius.

Užsakovas nemokus, todėl kraną ir pasiimame.

Jis pridūrė, kad demontavimo darbams taikė tokį laiką, kad jie netrukdytų studentams džiaugtis savo švente – nenorėjo gadinti diplomų įteikimo švenčių netoli buvusio "Merkurijaus" sklypo įsikūrusių Vytauto Didžiojo ir Kauno technologijos universitetų absolventams.

"Ar jūs savo turtą paliktumėte? Derinomės ir galvojome, kaip jį ištraukti. Nebuvo taip, kad sugalvojome ir kitą dieną jau demontuojame. Reikėjo daug ką suderinti. Pagal sutartį užsakovai turėjo paruošti privažiavimo kelius. To nebuvo, tad demontavimas mums daug kainavo. Brangus malonumas", – apmaudo neslėpė A.Lukševičius.

Eteismai.lt skelbiama, kad "Kauno kranai" su bendrove "Homburg Merkurijus" 2013 m. sudarė sutartį, pagal kurią ieškovė išnuomojo atsakovei bokštinį kraną ir kitas transporto priemones, už kurias atsakovė įsipareigojo atsiskaityti.

Viešai prieinamame teismo dokumente teigiama, kad per trejus metus "Homburg Merkurijus" "Kauno kranams" įsiskolino 12,310 tūkst. eurų, neskaičiuojant palūkanų už nesumokėtas sumas.

Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaida Bytautė "Kauno dienai" teigė, kad teismo priimtas preliminarus sprendimas su nurodymu grąžinti skolą įsiteisėjo 2017 m. sausio 31 d. Vykdomosios bylos eiga teismui nėra žinoma.

Į teismą dėl "Homburg Merkurijus" skolų yra kreipusis ir saugos bendrovė. Ji įvardijusi susikaupusią beveik 11,9 tūkst. eurų skolą už teritorijos Laisvės al. saugojimą.

Kauno miesto savivaldybei bendrovė įsiskolinusi už 2461,5 kv. m bendrojo ploto automobilių stovėjimo aikštelės nuomą. Pasibaigus sutarčiai, ši sutartis nutraukta ir aikštelė atsiimta miesto reikmėms.

Dėl kito ieškinio, kurio bendra suma sudarė beveik 140 tūkst. eurų, buvo areštuota dalis "Homburg Merkurijus" turto. Ieškovai teigė, kad minėta bendrovė, vykdydama griovimo ir statybos darbus Laisvės al., padarė didelę žalą ieškovo pastatui ir jame esančioms patalpoms, kurios buvo užlietos vandeniu, todėl sugadinta grindų danga, sienų apdaila, lubų konstrukcijos, patalpose atsirado pelėsis.

Rekvizitai.lt duomenimis, 2017 m. vasario 6 d. bendrovei "Homburg Merkurijus" pradėta vykdyti bankroto procedūra.

Vietoje "Merkurijaus" pastato dar prieš penkerius metus turėjo iškilti prestižinis "Hilton" viešbutis. Skelbta ir apie planus, kad čia atsiras daugiafunkcis 28 000 kv. m pastatas su požemine automobilių aikštele, kurio pirmi trys aukštai bus skirti komercinei veiklai, o likę keturi – gyvenamiesiems apartamentams.

GALERIJA

  • Kas vyksta už „Merkurijaus“ tvoros?
  • Kas vyksta už „Merkurijaus“ tvoros?
Aurelijaus Vaičiulionio nuotr
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

laima

negi dar kam neaišku kam nugriove Merkurijų? Gi jis buvo pastatytas "sovietmečiu" Kokios griuvenos stovi pastatytos Smetonos laikais, bet jų negriauna. Nori viską išnaikinti kas pastatyta tarybiniais laikais, net medžius, puikius stadionus, kad žmonės tų laikų niekada neprisimintų

Anonimas

Gaila, kad nutylima kodel labai greitai buvo priimti sprendimai nugriauti, o veliau nugriauta universaline parduotuve Merkurijus. Visi tur but uzmirso, kad tuo metu buvo pradetas statyti Akropolis...Labai greitai pastatytas, tam, kad padidintu Akropolio verte, salia buvo pastatyta Zalgirio arena.

šiaip

tikrąjį deimantą tai leido nugriauti,buvo puikus pastatas,ne eilinis,o prie merijos stiklainio paradas?Ar netikras deimantas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS