„Kaunas 2022“ iš privataus sektoriaus siekia pritraukti 2 mln. eurų | Diena.lt

„KAUNAS 2022“ IŠ PRIVATAUS SEKTORIAUS SIEKIA PRITRAUKTI 2 MLN. EURŲ

  • 4

Intensyviai Europos kultūros sostine besiruošiantis tapti Kaunas į programą siekia įtraukti ir Lietuvoje veikiančias verslo įmones. Organizacijos planuose – apie 2 mln. Eur indėlis iš privataus sektoriaus.

„Šiuolaikinė Europos kultūros sostinės iniciatyva jau nebeįsivaizduojama ne tik be daugelio šalies kultūros, bet ir verslo organizacijų indėlio“, – teigia VšĮ „Kaunas 2022” rinkodaros vadovė Gerda Titovė.

Anot jos, tikslą – į Europos kultūros sostinės programą įtraukti privatų sektorių – turi visi šiuo titulu įvertinti miestai, o daug buvusių kultūros sostinių sukūrė ne vieną itin sėkmingą verslo ir kultūros organizacijų partnerystę.

„Pavyzdžiui, 2018-ųjų Europos kultūros sostinės Leuvardeno, Nyderlanduose, komanda įtikino verslo įmones prisidėti beveik 10 mln. Eur. Pastarosios iš kultūros sostinės programos gavo ne tik garbingą titulą ar komunikacinę naudą, bet ir prasmingas darbuotojų įtraukimo į savanorystę ar kitas žmogiškųjų išteklių vertes, tokias kaip specialūs kvietimai į renginius, dalyvavimas privačiose kūrybinėse dirbtuvėse ir t.t.“, – pasakoja G. Titovė.

Organizacijos akiratyje – IT ir telekomunikacijų, finansų, transporto, mažmeninės prekybos ir maisto pramonės įmonės. „Kaunas 2022” siekia pritraukti generalinį rėmėją, kurio matomumas projekto kontekste būtų pats didžiausias, taip pat papildomų pagrindinių rėmėjų ir partnerių.

Europos kultūros sostinės Kaune vienu iš pagrindinių rėmėjų jau yra bendrovė „Švyturys – Utenos alus“, organizaciją taip pat remia advokatų profesinė bendrija „Magnusson“, „Caffeinne“, „Druskininkų Rasa“, žiniasklaidos įmonės „15min“, „Žmonės“, „IQ“, „Kauno diena“. Organizacijos strateginis partneris – LRT grupė.

Šiuolaikinė Europos kultūros sostinės iniciatyva jau nebeįsivaizduojama ne tik be daugelio šalies kultūros, bet ir verslo organizacijų indėlio.

Europos kultūros sostinės biudžetas visos programos įgyvendinimui – 30 mln. Eur. Pagrindinis šio projekto finansuotojas – Kauno miesto savivaldybė, skirianti 12 mln. Eur. Lietuvos Respublikos Vyriausybė skiria 10 mln. Eur, Kauno rajono savivaldybė – 4 mln. Eur. Likusius 4 mln. Eur reikiamo programos biudžeto siekiama pritraukti iš įvairių Europos fondų ir privataus kapitalo.

VšĮ „Kaunas 2022“ kartu su daugiau nei 60 kitų kultūros organizacijų, 2022 m. planuoja pristatyti 52 svarbius kultūros įvykius, pakviesti į didžiųjų renginių trilogiją, į kurią planuojama pritraukti daugiau nei pusę milijono lankytojų iš Lietuvos ir užsienio.

Besiruošiant kultūros sostinės metams VšĮ „Kaunas 2022“ kasmet organizuoja penkis didžiuosius renginius Kauno mieste ir rajone – Tarptautinę laimės dieną, įtraukiančią virš 30

tūkst. žmonių, tarptautinį Europos kultūros forumą, įtraukiantį per 700 kultūros ir verslo atstovų ir skatinantį šių sektorių bendradarbiavimą, bendruomenių iniciatyvų festivalį „Fluxus“, scenos menų festivalį „ConTempo“, miesto atmintį žadinantis tarpdisciplininis „Istorijų festivalį“.

Vienas iš artimiausių „Kaunas 2022“ renginių ir galimybė privačiam verslui prisidėti prie kultūros sostinės programos, yra jau kovo 20 d. „Kaunas 2022“ organizuojama Tarptautinės laimės dienos šventė, kurios tema šiemet – atsakingas vartojimas ir aplinkai draugiškas miestas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

BŪTINA

VISŲ PIRMA REIKIA PARAGINTI,PAKVIESTI KAUNIEČIUS,KAD JIE PRISIDĖTŲ PRIE MIESTO GRAŽINIMO. BŪTENT TAIP--KAD VISUOSE BALKONUOSE ŽYDĖTŲ GĖLĖS,KAD KIEMAI TAMSIU PAROS METU NEBŪTŲ TAMSŪS---PRIE KIEKVIENOS LAIPTINĖS DEGTŲ ŠVIESA,- ARBA NUO JUDESIO ARBA SUTEMUS.TAI KIEMAI BUS GRAŽESNI IR NEREIKĖS MILIJONŲ.

X

Gaila, bet panašu, kad laukia didelis fiasko. Visi renginiai įdomūs tik patiems nemokšoms organizatoriams. Per paskutinę laimės dieną pastebėjau Laisvėje gal 20 studentų su plakatais ir balionais, likę 29 980 matyt krūmuose buvo pasislėpę:)

klynas kiauleikis

chriup chriup ciu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS