Kaunas ir Kauno rajonas ketvirtadienį pradeda šildyti švietimo, globos ir gydymo įstaigas | Diena.lt

KAUNAS IR KAUNO RAJONAS KETVIRTADIENĮ PRADEDA ŠILDYTI ŠVIETIMO, GLOBOS IR GYDYMO ĮSTAIGAS

Trims didiesiems miestams – Vilniui, Šiauliams ir Panevėžiui – antradienį pradėjus šildyti dalį įstaigų, Kaunas miesto švietimo, globos ir gydymo įstaigų pastatus pradės šildyti ketvirtadienį. Apie šildymo sezono pradžią švietimo ir gydymo įstaigose paskelbė ir Kauno rajonas. 

„Atsižvelgus į atvėsusius orus ir sinoptikų prognozes, Kaune nuo spalio 12 dienos pradedama šildyti lopšelius-darželius, mokyklas, socialinės globos ir gydymo įstaigas“, – antradienį BNS pranešė savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė.

Apie šildymo sezono pradžią daugiabučiuose savivaldybė teigia planuojanti paskelbti artimiausiu metu. Pasak K. Sakalauskienės, pritarus daugumai butų savininkų šildymo sezonas gali būti pradėtas ir anksčiau.

Dėl atvėsusių orų Kauno rajono savivaldybė taip pat nusprendė pradėti šildymo sezoną vaikų darželiuose, mokyklose ir sveikatos priežiūros įstaigose. Šiose įstaigose radiatoriai pradės šilti nuo ketvirtadienio.

Kaip pranešė Kauno rajono savivaldybė, pernai ugdymo įstaigose šildymas buvo įjungtas keliomis dienomis anksčiau – spalio 10 d.

„Daugiabučiuose namuose šildymo sezonas dar nepradedamas. Savivaldybė stebi orų prognozes ir šildymo sezonas bus skelbiamas išliekant žemoms lauko temperatūroms“, – skelbia Kauno rajono savivaldybė.

Vilnius, Šiauliai ir Panevėžys nuo dalį įstaigų pradėjo šildyti antradienį. Be to, Šiauliai nuo ketvirtadienio tieks šilumą visiems vartotojams.

Centralizuotas šildymas pirmadienį pradėtas Radviliškio rajone, antradienį – Rietave ir Rokiškio rajone. Pasvalyje šildymo sezoną ketinama pradėti ketvirtadienį, Akmenėje – spalio 19 dieną.

Šildymo sezonas paprastai pradedamas, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

:)

Kuo biednesnis žmogus, tuo jam šilčiau.

Rita

Nu joo ,2 dienas bus silciau ir kiek daug sutaupysit !? Ziuriu kiek dar yra bukagalviu

Katinėli

Išeik į laukją, ten dabar 14 laipsnių šilumos, o ryt-poryt bus dar šilčiau. Šilto malonaus savaitgalio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS