Kaunas koreguoja planus dėl darželių: kai kuriems ne miesto gyventojams taikys išimtį | Diena.lt

KAUNAS KOREGUOJA PLANUS DĖL DARŽELIŲ: KAI KURIEMS NE MIESTO GYVENTOJAMS TAIKYS IŠIMTĮ

Kauno miesto savivaldybės administracija, gavusi politikų pritarimą, koreguos spalį priimtą Kauno miesto tarybos sprendimą dėl apmokėjimo už vaikų ugdymą savivaldybės įsteigtose ikimokyklinio ugdymo įstaigose nuo kitų metų. Tai numatyta svarstyti ateinantį antradienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje.

Pagal koreguotą apmokėjimo tvarką, neįgalių ar sutrikusios raidos vaikų, lankančių specializuotas ugdymo įstaigas, tėvai, net ir nebūdami Kauno miesto gyventojais, nuo sausio už ikimokyklinukų ugdymą mokės tiek pat, kiek miestiečiai, – 0,58 euro už vieną dieną.

Kitų, ne Kauno miesto savivaldybės teritorijoje gyvenamąją vietą deklaravusių, tėvų vaikams diena darželyje, miesto politikų sprendimu, nuo sausio kainuos 9,20 euro. Jei vienas iš tėvų deklaravęs gyvenamąją vietą Kauno mieste, mokestis bus perpus mažesnis.

Portalas primena, kad dėl šio sprendimo Kauno miesto merą pasiekė Vyriausybės atstovo Kauno bei Marijampolės apskrityse Andriaus Cechanavičiaus teikimas, atkreipiantis dėmesį į skirtingą apmokėjimą už ugdymą, numatomą taikyti nuo 2020-ųjų sausio. Skirtingas apmokėjimas suplanuotas miesto vaikams ir tiems, kurie Kauno darželius lanko, būdami gretimų su miestu savivaldybių gyventojai. Pastariesiems mokestis didėja keliolika kartų. Vyriausybės atstovo nuomone, taikomu diskriminaciniu sprendimu iš esmės pažeidžiamos vaiko teisės.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ji

Na ir šlykštus gi tas lietuvis,niekaip negalintis nurimt,kad į kaimyno kišenę nepakankamai įlindęs. Visiems, pavydu putojantiems, manau bumerango principas suveiks ir "pasidziaugsit "ir savose šeimose neįgaliais vaikuciais..:( gaila, kad mąstymo nulis ir patys nesuprantat kas slepiama,kas pridengiama, kai jus visus supriešina.

skolos

Rajone yra Kauno LEZ. o ten dirba ir geras algas gauna 5000 žmonių, iš jų du trečdaliai -Kauno miesto gyventojai. Reiškia, jų mokesčiai eina Kauno miestui. O kiek dar dirba Kauno gyventojų kitose stambiose užsienio firmose Kauno rajone? Paskaičiuokit, ir matysis, kas kam ir kiek skolingas.

Vaziuojat Kauno rajonas i Kauna dirbt, o

moket is savo rajono biudzeto Kauno darzeliams nenorit. Nuostolis jus esat Kaunui, o ne pridetine verte.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS