Žmonių su negalia dieną Kaunas pasitinka su plačia renginių programa | Diena.lt

ŽMONIŲ SU NEGALIA DIENĄ KAUNAS PASITINKA SU PLAČIA RENGINIŲ PROGRAMA

  • 8

Gruodžio 3-iąją visame pasaulyje minint Tarptautinę neįgaliųjų dieną Kaunas ragina visuomenę atsigręžti į žmones, priimančius likimo mestus iššūkius. Mėnesio trukmės programoje – dešimtys renginių, veiklų ir socialinių iniciatyvų – nuo spektaklių ar kūrybinių dirbtuvėlių iki Džordanos Butkutės koncerto ir kalėdinės mugės.

Lapkričio 12-ąją prasidėjęs nemokamų renginių ciklas tęsis iki gruodžio 12 dienos. Taigi šiemet organizatorių parengta programa, skirtingai nei anksčiau, truks ne savaitę, o visą mėnesį. Žmonės su negalia dalyvaus įvairiuose kultūros, sporto ir edukaciniuose renginiuose.

Šiemet vienas ryškesnių organizatorių pasiekimų – kasmet vykstančios kalėdinės mugės perkėlimas iš uždarų patalpų į viešą erdvę. Pagaliau neįgaliųjų gamintus dirbinius galės įsigyti ir visi miestiečiai. Lapkričio 28 dieną visi kviečiami užsukti į Kauno „Akropolyje“ esančią mugės erdvę.

„Tai puikus pavyzdys, kuris iliustruoja vieną pagrindinių Kauno tikslų – tapti atviru, visiems patogiu ir šiuolaikišku miestu. Šiuolaikišku tiek infrastruktūra, tiek žmonių vertybėmis ir miesto dvasia“, – kalbėjo Kauno miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Donatas Večerskis.

Kaunas skiria vis didesnį dėmesį sprendžiant žmonių su negalia problemas, įgyvendinant jų integravimo projektus. Siekiama atsižvelgti į skirtingus sveikatos sutrikimus, judėjimo, regos, klausos, intelekto, psichikos ar kitokios negalios paliestų kauniečių bei jų šeimos narių poreikius.

„Tiek rengiant projektus, tiek ir organizuojant miesto šventes ar renginius, kaskart keliamas aiškus tikslas – integruoti visus negalią turinčius kauniečius ir miesto svečius. Stengiamės, kad su kiekviena diena miestas taptų patogesnis gyventi visiems.

Artėjant gražiausioms metų šventėms, norime, kad Kalėdų dvasią pajustų kuo daugiau miestiečių. Pavyzdžiui, eglutės įžiebimo koncerte bus įsteigta speciali pakyla, kad žmonės su neįgaliųjų vežimėliais galėtų pilnavertiškai mėgautis renginiu. Taip pat judantieji su specialiais vežimėliais Rotušės aikštę galės pasiekti ir automobiliais, o šiems bus paruošta stovėjimo aikštelė. Todėl kviečiame neužsibūti namuose, dalyvauti vienoje laukiamiausių miesto švenčių ir kituose neįgaliųjų mėnesio renginiuose“, – ragino Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Svarbu paminėti, kad nemažai veiklų vyksta ne tik lapkričio–gruodžio mėnesiais, bet ir ištisus metus. Pavyzdžiui, žmonės su negalia gali užsisakyti knygas į namus, taip pat jiems nuolat rengiamos teminės ekskursijos į miesto bibliotekas.

Daugiau informacijos apie veiklas ir išsamią renginių programą galima rasti internete: http://bit.ly/NeigaliujuMenuo2019.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Dėsnis: "Kuo daugiau krabo pirštelių, tuo daugiau invalidų"...

Vladimiras Moskvičiovas

Ką čia vėl savireklamą užsijimatę ponai , geriau spreskite opia šios dienos problema -kaip automobili išlaikyti neigaliems asmenims -6 metus juk duoda mums terminą automobilio pirkimui- o juk senas jis ir labai dažnai lūžta , nes mes tegalime ir nuperkame tiktai labai senus automobilius už tą suma , kuria duoda valstybe-kariniam chlamui pinigu -yra, o mums neigaliems špyga taukotą..............

Geriausias darbas namuose

Man mokama daugiau nei 132 USD per valandą, dirbant namuose su 2 vaikais. Niekada nemaniau, kad galėsiu tai padaryti, bet mano geriausiaa draugė uždirba daugiau nei 22688 USD per mėnesį tai darydama ir ji įtikino mane pabandyti. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Štai ką aš darau ....>>>> w­w­w.T­­r­a­b­­a­­j­o­s­7.C­o­m
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS