Kaunas parengė lankytinų vietų sąrašą, jame – 170 objektų | Diena.lt

KAUNAS PARENGĖ LANKYTINŲ VIETŲ SĄRAŠĄ, JAME – 170 OBJEKTŲ

Kauno miesto savivaldybė parengė lankytinų vietų sąrašą: jį sudaro 170 muziejų, gamtos, architektūros, istorijos ir kitų objektų.

Sąraše atsidūrė abu Kauno funikulieriai, įvairios miesto bažnyčios, parkai, Dainų slėnis, autobusų ir geležinkelio stotys, centrinis paštas, hidroelektrinė, Kauno marios ir jų apylinkės, išskirtiniai Kauno tarpukario architektūros pastatai, Kauno tvirtovės įtvirtinimai, išsidėstę visame mieste, taip pat dvaro sodybos, zoologijos sodas, įvairūs paminklai, Kauno pilis ir kiti garsiausi miesto traukos objektai.

Sąraše taip pat yra mažiau žinomos vietos, tokios kaip Šančių lobio radimo vieta prie Panemunės tilto, paminklas pirmiesiems olimpiečiams, Kauno mečetė, Nepoleono armijos persikėlimo per Nemuną vieta.

Šis sąrašas parengtas drauge su Kauno rajono savivaldybe plėtojant turizmo trasas tarp savivaldybių. Planuojama, kad ties šiomis vietomis bus pastatyta informacinių nuorodų, jos bus ženklinamos kaip lankytinos vietos.

Pasak Kauno vicemero Simono Kairio, mieste stengiamasi sukurti ir kuo įvairesnių lankytinų vietų maršrutų, nes jie įdomūs ir patiems miestiečiams.

„Žiūrint apklausas apie turistus, jų įpročius, yra tekę matyti, kad net patys kauniečiai pasigenda paruoštų maršrutų. Aišku, reaguojame ir tų maršrutų visokiomis tematikomis vis atsiranda“, – BNS sakė S. Kairys.

Pasak jo, vienas iš populiariausių turistinių maršrutų Kaune – pažintis su gatvės meno objektais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

A

A garsųjį Raudondvario plento bendriką , Holivudu vadinamą, ar įrašėte?

komedija

Kaip nešiuolaikiška! Kokia dar senoji architektūra? Juk "Pelėdų kalno" režisierius porino, kad dar 5 metai ir Kauno neliks...Užgoš stiklinės dėžės batams! Tai veskime turistus prie sunaikintų "Pasakos", "Tulpės", "Orbitos" ir kt. Skatinkime grožėtis batų parduotuvėmis, išparduotuvėmis ir odontologijos klinikomis, nepamirškime ir stiklainių - vadinamos architektūros...

Angele

Truksta informacijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS