„Kaunas pride“ organizatoriai po teismo sprendimo: galime padėkoti savivaldybei už reklamą | Diena.lt

„KAUNAS PRIDE“ ORGANIZATORIAI PO TEISMO SPRENDIMO: GALIME PADĖKOTI SAVIVALDYBEI UŽ REKLAMĄ

„Kaunas pride“ organizatoriai sveikina teismo sprendimą įpareigoti Kauno savivaldybę dar penktadienį suderinti šeštadienį vyksiančių LGBTQ eitynių maršrutą ir laukia savivaldybės sprendimo.

„Vertiname sprendimą pozityviai, taip turėjo būti iš pat pradžių. Galime padėkoti Kauno savivaldybei iš anksto už reklamą ir tikimės, kad savivaldybė pagaliau imsis kalbėtis su mumis ir suderins maršrutą“ – BNS sakė viena renginio organizatorių Viktorija Kolbešnikova.

Ji teigia, kad net jeigu savivaldybė ras kliūčių vykdyti teismo sprendimą, eitynės bus organizuojamos nesibaiminant galimų administracinių nuobaudų, nes „teisė į susirinkimą yra aukščiau“.

Renginio organizatoriai žada visomis išgalėmis siekti užtikrinti dalyvių saugumą, tokį pažadą, anot V. Kolbešnikovos, yra davusi ir policiją.

„Policijos pareigūnai irgi sakė, kad saugos eitynes. Mes turime savanorių, kurie prižiūrės eiseną. Mūsų interesas yra LGBT bendruomenė ir palaikantys, o ne tie, kurie priešinasi“, – tvirtino ji.

Galime padėkoti Kauno savivaldybei iš anksto už reklamą.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas penktadienį neskundžiama nutartimi atmetė Kauno savivaldybės skundą dėl LGBTQ+ eitynių ir įpareigojo iki penktadienio 18 valandos suderinti organizatorių pateiktą eitynių maršrutą. Pirmosios instancijos teismas taip pat buvo įpareigojęs savivaldybę maršrutą suderinti.

Eitynės planuojamos nuo Soboro iki Laisvės alėjos pabaigos ir atgal.

„Kaunas pride“ eitynės planuojamos šeštadienį. Organizatoriai jose tikisi apie 1 tūkst. dalyvių.

Kauno savivaldybė birželį nesuderino maršruto LGBTQ+ eitynėms miesto centre, motyvuodama vykdomais infrastruktūros atnaujinimo darbais ir neproporcingai dideliais nepatogumais miestiečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Savis ir Valdas

Deožkitės į sveikatą....

Anonimas

Už kauno miesto herbo išniekinimą į teismą

tai

dar išpurkškit Laisvės alėją ir visas prieigas prie jos dezinfekciniu skysčiu prieš ''paradą'' ...............
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS