Kaunas: šių metų didžiausi pokyčiai ir kitų metų planai virtualiame renginyje | Diena.lt

KAUNAS: ŠIŲ METŲ DIDŽIAUSI POKYČIAI IR KITŲ METŲ PLANAI VIRTUALIAME RENGINYJE

  • 4

Jau gruodžio 10-ąją aptarti besibaigiančius ir žvilgtelėti į ateinančius metus Kaunui virtualiame susitikime jus pakvies devintasis Kauno tarptautinio verslo bendruomenės IBCK (angl. International Business Community of Kaunas) renginys. Jame Kauno miesto savivaldybės vadovai pristatys susisiekimo infrastruktūros, viešųjų projektų įgyvendinimo ir paties miesto įvaizdžio transformaciją, pokyčius bei kryptis.

Bendruomenė, leidžianti betarpiškai išgirsti vieni kitus

IBCK trumpiniu buvo pavadinta prieš trejetą metų susikūrusi iniciatyva, organizuojanti Kauno tarptautinio verslo bendruomenės susitikimus. Šių, kas keletą mėnesių vykstančių renginių metu, atviriems pokalbiams ir diskusijai kaskart susiburia mieste veikiančių tarptautinių ir vietos kapitalo verslų, mokslo bei savivaldos įstaigų atstovai. Susitikimai skirti padiskutuoti apie priemones, kurios šiandien ir netolimoje ateityje leistų toliau gerinti bendrąją investicinę aplinką Kaune bei kartu ieškoti sprendimų įvairiems iššūkiams, su kuriais susiduria verslas mieste.

Vienas iš verslo bendruomenės įkūrėjų, VšĮ „Kaunas IN“ – Kauno ekonominės plėtros agentūros – vadovas Tadas Stankevičius sako, kad bene didžiausia šios iniciatyvos vertė yra galimybė betarpiškai girdėti vieniems kitus.

„Kai prie apskrito stalo pasikalbėti susėda miesto augimu besirūpinantys sprendimų priėmėjai, miesto ateitį auginantys švietimo įstaigų vadovai ir miestą savo sėkmei pasirinkę investuotojai, gauname labai išsamų, iš visų pusių nušviestą situacijos vaizdą ir girdime taiklių įžvalgų, kurias galime įtraukti į savo organizacijos darbotvarkę“.

Pasak T. Stankevičiaus, ne mažiau svarbi IBCK dalis – turimų kontaktų tinklo plėtra bei galimybė iš pirmų lūpų išgirsti pranešimus aktualiomis miesto plėtros, verslo aplinkos, talentų ir kitomis investicinės aplinkos temomis.

Artėjančio susitikimo temos: infrastruktūra, strateginė kryptis ir miesto įvaizdis

Kiekviename iš bendruomenės susitikimų siekiama pristatyti ir diskutuoti aktualiausiomis to meto temomis. Pavyzdžiui, aštuntasis, rugsėjį įvykęs susitikimas, buvo skirtas aptarti 2020–2021 mokslo metų studentų priėmimo į Kauno aukštąsias mokyklas rezultatus ir tendencijas bei skirti daugiau dėmesio esamai ir potencialiai aukštųjų mokyklų ir verslo sąveikai.

Tuo tarpu gruodžio 10 dieną organizuojamame susitikime „Kaunas 2020: miesto pokyčiai ir perspektyva“ didžiausias dėmesys bus skiriamas apibendrinti šiuos, išskirtinius ir iššūkių nepagailėjusius 2020-uosius, bei žvilgtelėti į ateinančius  metus.

Renginio dalyviams miesto pokyčius ir perspektyvas tiesiogiai pristatys Kauno miesto savivaldybės vadovai savo pranešimuose:

apie tiek verslui, tiek miestiečiams rūpimas infrastruktūros naujienas ir artimiausius planuojamus pokyčius papasakos Pauliaus Keras, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, pranešime „Susisiekimo infrastruktūra Kaune: šiandiena ir rytoj“;

miesto strategijos detalėmis dalinsis Kauno miesto mero pavaduotojas Andrius Palionis, pranešime „Viešieji projektai Kaune ir miesto strateginė kryptis: 2020 ir ateitis“;

kaip ir kodėl kinta miesto veidas bei koks Kaunas regimas miestiečių ir miesto svečių, pristatys Kauno miesto mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius, pranešime „Kauno įvaizdžio transformacija: iš „galima gyventi“ į augantį kaunastišką miestą“.

Renginys vyks virtualioje erdvėje – žiūrovai Kauno tarptautinio verslo bendruomenės (IBCK) susitikimą su Kauno miesto savivaldybės vadovais galės stebėti „Kauno dienos“ naujienų portale, „Kaunastic Business“ ir Kauno miesto savivaldybės „Facebook“ paskyroje esančioje tiesioginėje transliacijoje.

Susitikimo laikas: gruodžio 10 d., 15–16.40 val.

Registracija nėra reikalinga.

Išsami renginio informacija ir transliacija čia.

Norite daugiau informacijos? Susisiekite: business@kaunasin.lt, +370 698 07 934 (Laura).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ž. Valstiečių Beretininkė

Labai gerai , kad mero ir meraičių šeimyninė chebra klusniai vykdo Garbaravičių\Kupčinsko laikais suplanuotus darbus .

Edmundas

Nesuprantu rašeivų , kurie nemato kokie teigiami pokyčiai vyksta Kaune , neveltui sakoma , kad,, jei dievas nori nubausti žmogų visu pirma atima iš jo protą,, .

To klausimukai

Nemeluok Korumptuotas Koncervatoriau! Atsimink koks Kaunas buvo Korumptuotu Koncervatoriu valdymo laikotarpiu it koks dabar
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS