Kaune atidaromas renovuotas Dariaus ir Girėno stadionas | Diena.lt

KAUNE ATIDAROMAS RENOVUOTAS DARIAUS IR GIRĖNO STADIONAS

  • 42

Kaune Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalo rungtynėmis atidaromas renovuotas Dariaus ir Girėno stadionas.

Renginys prasidės atidarymo ceremonija, vėliau vyks LFF finalo rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ bei laimėtojų apdovanojimai.

Po jų vyks šou su Lietuvos atlikėjais ir fejerverkais.

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, visi įsigiję bilietą į atidarymo renginį galės viešuoju transportu vykti nemokamai.

Ragina automobilius palikti namuose

Pasak savivaldybės, tiek prieš rungtynes, tiek po jų kursuos daugiau autobusų ir troleibusų. Planuojama, kad į renginio vietą ir iš jos taip pat važiuos trys papildomi maršrutai.

„Prieš renginį ir po jo ženkliai sutankinsime viešojo transporto maršrutus. Labai prašome nuosavus automobilius palikti namuose, o nesant tokios galimybės – pasinaudoti miesto centre esančiomis parkavimo vietomis“, – pranešime teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

„Susisiekimas viešuoju transportu bus gana greitas ir patogus – maršrutai numatyti kas 5 minutes. Stadioną ir arčiausiai esančią Sporto gatvės stotelę skiria vos keli šimtai metrų“, – teigė jis.

Planuojantieji į renginį atvykti nuosavu transportu raginami naudotis Autobusų stoties (Vytauto pr. 24) ir Vienybės aikštės (Vienybės a. 1, įvažiavimas iš V. Putvinskio gatvės) požeminėmis stovėjimo vietomis bei Kauno „Akropolio“ (Karaliaus Mindaugo pr. 49) aikštele.

Renginio metu įvažiavimas į Perkūno alėją, esančią stadiono prieigose, automobiliais bus griežtai apribotas. Išimtis numatyta tik vietos gyventojams, turintiems dokumentą apie tikslią savo gyvenamąją vietą.

Atvirų durų diena Dariaus ir Girėno stadione

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Truko ketverius metus

Galutinė stadiono kaina siekia apie 43 mln. eurų – tai apie 10 mln. eurų brangiau lyginant su pradiniu pasiūlymu.

Stadiono rekonstrukciją 2018 metais pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau 2020 metų sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidėjo iki 15 tūkst., o visos tribūnos uždengtos stogu.

Stadionas atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Jame įrengta šildoma žolės danga, kas leis mėnesiu pratęsti jos eksploatacijos sezoną.

Pasak savivaldybės, stadiono statybai nuo pamatų prireikė 11 tūkst. kubinių metrų monolitinio gelžbetonio, 3,5 tūkst. kubinių metrų surenkamų gelžbetonio gaminių ir apie 1,5 tūkst. tonų metalo konstrukcijų.

Po hibridine žalia išvedžiota 33 kilometrai šildymo vamzdelių.

Per koncertus stadionas talpins dukart didesnę publiką – iki 30 tūkst. žmonių.

Pirmąsias oficialias rungtynes Dariaus ir Girėno stadione stebės UEFA inspektorius, pateiksiantis savo galutinę išvadą dėl 4-os kategorijos suteikimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Kreipkitės

į Žaliakalnuo bendruomenę ,kuri kryžium gulė ,prieš daugiaukštės automobilių aikštelės įrengima , buvusioje "Magnus"teritorijoje

Konservatoriai pagalių kaišiotojai į Kauno ratus

Kauno miesto savivaldybės tarybai priėmus sprendimą, kuriuo Kauno Ąžuolyne, buvusioje bendrovės „Magnus“ teritorijoje, esantis 3,35 hektarų sklypas pripažintas reikalingu automobiliams statyti, Kaune į Seimą išrinkti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai, kreipėsi į miesto vadovus prašydami automobilių stovėjimo aikštelės Ąžuolyne neįrengti. Kreipimąsi į Kauno miesto merą ir administracijos direktorių pasirašė visi Kaune išrinkti TS-LKD Seimo nariai – Gabrielius Landsbergis, Jurgita Šiugždinienė, Gintarė Skaistė, Arvydas Anušauskas, Vytautas Juozapaitis bei Kazys Starkevičius. Būtų buvusi 2000 vietų daugiaukštė automobilių parkavimo aikštelė.

tai

ko noret is visos tos saikos kai visa euro kisene senka tai kaire nezino ka daro desne kai uz darbu kokybe neatsakingas niekas nes visi savi kaip projektotuojai vadibininkai merai nes koznas su savimi o miesto kontrole ta pati nuo A tualeto laiku kai buvo tik iskabos /kaunas tvarkosi/ kai perlenke /lazda/ pagal kera projektotoja pablogine VT privaziavimus kai keleiviai tiesiog ismetami i gatves vyduri kas buvo rasyta dar pries 5m tas pat ir su stadinu pinigai ir vagys ir ju pagiros sau o ne zmogui kuris nori atvaziaves savo transportu pasigrozet parku pamatyt varzybas ir d to nera nes vel ?? kas kaltas ogi projektotoja o rusas nusikeiktu /her s toboji mat jo' swai/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS