Kaune – bėdos dėl sausros: gyventojai raginami vandenį naudoti taupiau | Diena.lt

KAUNE – BĖDOS DĖL SAUSROS: GYVENTOJAI RAGINAMI VANDENĮ NAUDOTI TAUPIAU

Užsitęsus sausrai, Kauno mieste bendras vandens suvartojimas šoktelėjo nuo vidutinio 65 tūkstančių kubinių metrų iki 75 tūkstančių kubinių metrų per parą, mat gyventojai geriamą vandenį naudoja ne tik savo poreikiams, bet ir pievoms ar želdiniams laistyti, praneša „Kauno vandenys“.

„Kauno vandenų“ Centrinės dispečerinės duomenimis, vakarinio piko valandomis, nuo 19 iki 23 val., vandens suvartojimas išauga net 2,5 karto, kai iš darbų grįžę gyventojai jį masiškai naudoja ne tik buities reikmėms, bet ir laistymui.

Specialistai perspėja, kad masinis vandens vartojimas ne tik maisto gamybai ir būtiniausioms reikmėms, bet ir daržams bei želdynams laistyti, mažina vandens slėgį ir sukelia drumstumą.

„Padidėjęs vandens kiekis sunaudojamas netolygiai, vos per kelias valandas vakare. Dėl to pritrūksta vandentiekio tinkle pralaidumo ir nėra užtikrinamas pakankamas vandens slėgis atskirose tinklo vietose. Prašome gyventojų būti supratingiems ir geriamą vandenį želdynų laistymui naudoti saikingai. Daržą ar pievą geriau laistykite anksti ryte arba dienos metu, venkite tai daryti piko valandomis“, – teigia bendrovės generalinis direktorius Ramūnas Šulskus.

Didžiausias geriamojo vandens suvartojimas iš kai kurių vandens siurblinių pastarąsias kelias savaites fiksuotas Romainiuose, Vijūkuose, Aleksote, Garliavoje, Domeikavoje, Sargėnuose, Vytėnuose, Vaišvydavoje, Ringauduose ir kituose privačių namų rajonuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Linas

Na žolė auginama vejose niekam nenasudinga... laistymas tik kad gražu šeimininkui būtų. Na ir kad turėtų ką pjauti kuo dažniau :)

Pakrante

Kiek tas lanzbergis gali kenkti Lietuvai,per jį lietus nelyja !

to ,,tai,,

dekok ,,carui,,-Vičiūnu vandenvietės plota,,prihvatizavo,,pajėgumai sumažėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS