Kaune bus paminėtos A. Smetonos 145-osios gimimo metinės | Diena.lt

KAUNE BUS PAMINĖTOS A. SMETONOS 145-OSIOS GIMIMO METINĖS

  • 13

Rugpjūčio 10 d. Kaune, Istorinėje Prezidentūroje, bus paminėtos pirmojo Lietuvos Valstybės prezidento Antano Smetonos 145-osios gimimo metines.

12 val. muziejaus kieme vyks Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės ir LŠS V.Putvinskio-Pūtvio klubo organizuota Prezidento pagerbimo ceremonija. Šauliai žada teatralizuotą renginį, pagardintą smetoniška koše, arbata ir retro melodijomis.

13 val. istorinių rūmų Audiencijų salėje dr. Ingrida Jakubavičienė skaitys paskaitą „Vivat Prezidentas!“ apie 1934 m. visoje Lietuvoje iškilmingai švęstą Prezidento 60 metų jubiliejų, Tautos vadui pagerbti skirtas 3 dienų iškilmes bei įspūdingiausios ir originaliausios dovanos varžytuves.

Lankytojai taip pat galės išvysti originalų prezidento Antano Smetonos rankraštį „Pro memoria“, rašytą prezidentui pasitraukus iš Lietuvos ir trumpam apsistojus prie Mozūrų ežerų Vokietijoje, 1940 m. liepos 1-25 dienomis.

Šį unikalų eksponatą atkurtos Lietuvos šimtmečio proga Istorinei Prezidentūrai padovanojo Adelaidės lietuvių bendruomenė. Dėl savo jautrumo aplinkai, autentiškas rankraštis eksponuojamas tik specialiomis progomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nuomonė

Kaune vaišina per visas šventes, grikių koše. Nu, kaip jums atrodo, tos vaišės.

Ž. Valstiečių Beretininkė

Puikus lyderio ir rašytojo pavyzdys . Mokėjo šešias kalbas . Derėjosi su užsienio lyderiais be vertėjų . Estų ir latvių vadai neemigravo , tai buvo priversti PATYS raštiškai parduot savo valstybes . Ir visvien buvo suimti . Mirė Rusijoje , kuri mums yra amžinoji grėsmė . O ką 1944 JAV veikė sovietų šnipas Povilas Rotomskis ?

kaunas

Tai tas diktatorius, kuris save Vytautu Didžiuoju vadino ir šaudė "politinius" kalinius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS