Kaune bus remontuojami šaligatviai | Diena.lt

KAUNE BUS REMONTUOJAMI ŠALIGATVIAI

Miesto valdžios dėmesio pagaliau sulaukė šaligatviai, kuriais kasdien vaikšto šimtai kauniečių.

Komunalinio ūkio skyrius parengė specialią programą, pagal kurią artimiausius penkerius metus mieste bus remontuojami seni ir įrenginėjami nauji šaligatviai pėstiesiems.

Daugelis Kauno miesto gyvenamųjų rajonų pasatyti prieš 30-40 metų. Dauguma šaligatvių nebuvo remontuoti nuo jų įrengimo dienos.

Pasak Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Valiaus Knoknerio, rengiant programą atsižvelgta į visų miesto seniūnų rekomendacijas.

Šiemet daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti pėsčiųjų takai Dainavos ir Eigulių seniūnijose. Judrioje Prancūzų gatvėje Šančiuose pėstiesiems žadama įrengti naujus šaligatvius, nes šioje vietoje anksčiau jų visai nebuvo. Daugiausiai naujų šaligatvių ketinama įrengti Panemunėje.

„Dėl aukštų šaligatvių daug nepatogumų patiria neįgalieji, dviratininkai ir mamos su vežimėliais. Būtina atkreipti dėmesį į tai, kad šaligatviai turi būti įrengti su nuolydžiais", - ragino miesto meras.

Planuojamiems darbams atlikti reikėtų beveik 4 mln. litų, tačiau numatyta skirti tik pusę šios sumos. Kol kas nėra tvirtai nuspręsta, ar tvarkant šaligatvius mieste naudoti asfalto dangą, ar trinkeles. Trinkelės kainuotų apie 20 proc. brangiau.

Ekonomikos ir biudžeto komiteto pirmininkės Editos Gudišauskienės teigimu, naujoje programoje į dvi atskiras dalis reikėtų išskirti jau esamų šaligatvių remontą ir naujų pėsčiųjų takų įrengimą. Šiuos darbus siūloma derinti su jau parengtu specialiuoju dviračių takų planu ir gatvių remonto darbų programa. Programai dar turės pritarti miesto tarybos nariai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS