Kaune bus rengiami sertifikuoti elektronikos specialistai | Diena.lt

KAUNE BUS RENGIAMI SERTIFIKUOTI ELEKTRONIKOS SPECIALISTAI

  • 1

Kauno technikos kolegijoje šiandien atidaryta viena moderniausių Baltijos šalyse elektronikos montažo laboratorijų, kurioje lietuviai rengs pagal IPC standartą sertifikuotus specialistus. Iki šiol tokie elektronikos pramonės įmonėms reikalingi darbuotojai buvo sertifikuojami kaimyninėje Lenkijoje.

Laboratorijos įkūrimą finansavo elektronikos gamybos paslaugas teikianti bendrovė „Kitron“. Verslo įmonė valstybinei kolegijai neatlygintinai skyrė daugiau kaip 100 tūkst. eurų, už kuriuos įsigyta laboratorijos įranga, baldai, kolegijos dėstytojas įgijo IPC trenerio licenciją. Dar 40 tūkst. eurų skyrė Švietimo ir mokslo ministerija.

„Laboratorijos įkūrimas – tai tarsi sėkmės istorija, mokslo ir verslo bendradarbiavimo pavyzdys. Siekiant proveržio inovacijose, norint rengti darbo rinkos poreikius atitinkančių specialistus, būtinas verslo subjektų indėlis, todėl džiugu, kad vis dažniau verslininkai ne tik įsitraukia į aukštųjų mokyklų valdymą, bet ir prisideda prie mokymo bazės gerinimo. Studentai čia įgys naują specialybę, o kartu didės ir jų galimybės įsidarbinti“, – laboratorijos atidarymo metu sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Kauno technikos kolegijos direktorius Nerijaus Varno teigimu, atvejis, kai valstybinė aukštoji mokykla sulaukia tokio masto privačios bendrovės investicijų, mūsų šalyje yra unikalus. Savo ruožtu kolegija įsipareigojo ne tik teikti paslaugas verslui, bet ir dalį už privačių bendrovių darbuotojų mokymą gautų lėšų skirti laboratorijos išlaikymui ir atnaujinimui.

„Elektronikos inžinerija vadinama naująja IT, šios srities specialistų poreikis nuolat auga. Elektronikos krypties studijas renkasi motyvuoti, aukštais balais egzaminus išlaikę jaunuoliai. Mūsų užduotis – suteikti jiems kokybišką, darbo rinkos poreikius atitinkantį išsilavinimą. Įkurta laboratorija elektronikos studijas pakels į naują kokybinį lygmenį. Nuo šiol studentai praktinius įgūdžius formuos gamybinei patalpai artimoje aplinkoje, pagal tarptautinio IPC standarto reikalavimus“, – pasakojo N. Varnas.

Naujoji laboratorija patenkins mūsų šalies rinkos poreikius, čia mokysis ne tik studentai, bet ir bus apmokomi bei sertifikatus gaus Lietuvoje veikiančių elektronikos įmonių darbuotojai.

Kauno technikos kolegija – techninės inžinerinės krypties specialistus rengianti aukštoji mokykla. Šiuo metu kolegijoje vykdomos 9 elektronikos ir energetikos, autotransporto, medžiagų apdirbimo bei statybos ir kelių inžinerijos sričių studijų programos. Kauno technikos kolegija šiais metais mini savo 95-ąsias veiklos metines.

GALERIJA

  • Kaune bus rengiami sertifikuoti elektronikos specialistai
  • Kaune bus rengiami sertifikuoti elektronikos specialistai
  • Kaune bus rengiami sertifikuoti elektronikos specialistai
Švietimo ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valio

O dabar visi i Druskininkus, pasipliuškenti nemokamai!!! :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS