Kaune bus statoma didžiausia šalyje gyvūnų ligoninė | Diena.lt

KAUNE BUS STATOMA DIDŽIAUSIA ŠALYJE GYVŪNŲ LIGONINĖ

  • 5

Naminius augintinius bei gyvūnus numatoma gydyti naujoje veterinarinėje ligoninėje, kurią planuojama pastatyti 3 hektarų sklype Užnemunės gatvėje, Kaune. Šį sklypą Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos panaudos sutartimi 99 metams perdavė Lietuvos sveikatos mokslų universitetui (LSMU).

Pasak universiteto pranešimo, naujos LSMU Smulkiųjų gyvūnų ligoninės, kuri bus statoma šalia naujo planuojamo tilto per Nemuną, pastato bendras plotas sieks daugiau kaip 5 tūkst. kv. m. Ligoninėje greta terapijos, chirurgijos, onkologijos, akušerijos ir kitų pagrindinių skyrių veiks ir egzotinių gyvūnų klinika bei veterinarijos vaistinė. Taip pat – ir visą parą veikiantis gyvūnų kraujo donorystės centras, gyvūnų reabilitacijos centras, kuriame smulkiems gyvūnams bus teikiamos kineziterapijos, hidroterapijos, akupunktūros, gydymo lazeriu paslaugos.

Gyvūnų ligoninėje bus įrengtas modernus chirurgijos operacinių skyrius, operacinės su įdiegta bendra vaizdo transliacijos sistema. Suplanuotos ir šiuolaikinės klinikinės laboratorijos, pažangiausia gyvūnų ligų diagnostinė įranga. Vaizdinės diagnostikos skyrius bus pritaikytas darbui su jonizuojančios radiacijos įrenginiais. Klinikoje žadama teikti kompiuterinės tomografijos ir magnetinio rezonanso tyrimų paslaugas ne tik smulkiesiems gyvūnams, bet ir žirgams.

Užkrečiamųjų ligų skyrius, izoliacinės, infekcinėmis ligomis sergančių gyvūnų karantinavimo ir gydymo patalpos bus įrengtos pagal patvirtintas biologinio saugumo ir biosaugos normas, užkirsiančias infekcinių ligų, ypač zoonozių, plitimo kelius bei platinimo galimybes.

Vilijampolėje veikianti šiuo metu didžiausia Lietuvoje LSMU Veterinarijos fakulteto dr. L. Kriaučeliūno smulkiųjų gyvūnų klinika dirba visą parą. Čia teikiamos ne tik įprastos veterinarinės paslaugos, bet ir specialistų (neurologo, ortopedo, oftalmologo, gastroenterologo, onkologo ir kt.) konsultacijos. Klinikoje atliekama daugiau kaip 600 skirtingų procedūrų, prekiaujama veterinariniais vaistais. Pastaruoju metu ši klinika atnaujino bei išplėtė turėtą medicininę įrangą, tai gali pasiūlyti daugiau paslaugų.

Kaip sakė LSMU Veterinarijos fakulteto dr. L. Kriaučeliūno smulkių gyvūnų klinikos vadovė doc. dr. Birutė Karvelienė, būsima nauja ligoninė atitiks aukštus technologinius ir biosaugos reikalavimus. Ji bus pritaikyta ne tik praktinei veterinarijos veiklai, bet ir praktinėms veterinarinės medicinos klinikinių dalykų studijoms.

LSMU atstovų teigimu, šiuolaikiškai įrengta gyvūnų ligoninė leis veterinarinės medicinos studijų programos studentams įgyti ne tik būtinąsias kompetencijas, bet ir jas pagilinti. Specializuoti skyriai ir juose dirbantys veterinarijos gydytojai turės visas galimybes tai užtikrinti. Puikiai naujoji įstaiga pasitarnaus ir ruošiant veterinarijos gydytojus rezidentus. Klinikinėje bazėje bus organizuojami kvalifikacijos kėlimo kursai, universiteto ir užsienio veterinarijos specialistų paskaitos bei seminarai.

Naujosios ligoninės vieta patogi tiek į ją besikreipsiantiems pagalbos, tiek LSMU Veterinarijos fakulteto studentams ir dėstytojams, nes ją bus galima pasiekti pėsčiomis ar visuomeniniu transportu.

GALERIJA

  • Kaune bus statoma didžiausia šalyje gyvūnų ligoninė
  • Kaune bus statoma didžiausia šalyje gyvūnų ligoninė
  • Kaune bus statoma didžiausia šalyje gyvūnų ligoninė
  • Kaune bus statoma didžiausia šalyje gyvūnų ligoninė
  • Kaune bus statoma didžiausia šalyje gyvūnų ligoninė
LSMU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vv

Na ir ko taip siuntat, juk atsipirks tos investicijos. Gyvūnų šeimininkai sumokės gaudami paslaugas.

...

Taip, reikia med.paslaugų krabams Krabostane.

Judita

O būtinai reikia, nes dabar šunys vaikus atstoja. Jie garbinami,nešiojami ant rankų, parduotuvėse sodinami į maistui skirtus vežimėlis ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS