Kaune – daugiabučių namų renovacijos proveržis | Diena.lt

KAUNE – DAUGIABUČIŲ NAMŲ RENOVACIJOS PROVERŽIS

  • 14

Šiųmetis šildymo sezonas patuštins senų ir nerenovuotų  daugiabučių namų gyventojų kišenes, tačiau beveik neturės įtakos renovuotų namų savininkams. Daugiabučių modernizacijos projektų lyderis „Mano BŪSTAS“, jau atnaujinęs ne vieną dešimtį namų, per artimiausius metus laikinojoje sostinėje modernizuos dar beveik 50 taršių ir neekonomiškų daugiabučių.

Pritarę renovacijai ir pasinaudoję valstybės parama šiandien kauniečiai mėgaujasi ne tik didesniu komfortu bei mažesnėmis energijos resursų sąnaudomis, bet ir džiaugiasi padidėjusia būsto verte. Atnaujinti namus šiems gyventojams padėjo modernizacijos projektų administratorius „Mano BŪSTAS“.

Miestas atsinaujina

Nuo 2015 m. daugiabučių namų modernizavimo procesus administruojantis „Mano BŪSTAS“ gerovę, komfortą ir didesnę turto vertę Kaune suteikė 45 renovuotų namų gyventojams. Tačiau džiugina kitas rodiklis – „Mano BŪSTAS“ Kaune šiuo metu vykdo ar netrukus pradės vykdyti beveik pusšimtį naujų renovacijos projektų.

Pasiekusi šių rodiklių įmonė nežada sustoti, nes gyventojai vis labiau supranta renovacijos naudą ir patys domisi atnaujinimo galimybėmis. Atsižvelgdamas į tai, „Mano BŪSTAS“ toliau stiprina renovacijos padalinį, investuoja į naujus procesus ir didina darbuotojų skaičių, kurie rūpinsis daugiabučių modernizacijos projektais visoje šalyje.

Renovuotų namų gyventojai šildymo kainų augimo beveik nepajus, tačiau senų ir nerenovuotų daugiabučių savininkai šiemet turės plačiau atverti pinigines. „Mano BŪSTAS“ nuotr.

Sėkmės formulė

Bendrovės „Mano BŪSTAS“ direktorius sako, kad itin spartų renovacijos proveržį lėmė keletas esminių veiksnių: gyventojų įsitraukimas, administratoriaus iniciatyva ir naujai suformuota renovacijos projektų valdymo komanda.

Be to, prie kokybiškos daugiabučių modernizavimo programos sėkmės itin prisideda griežta rangovų kontrolė. „Mano BŪSTAS“ kontroliuoja, kad ją vykdytų tik kvalifikuotas techninis prižiūrėtojas, atstovaujantis gyventojų interesams. Nuo jo nemažai priklauso atliekamų darbų kokybė, nes techninis prižiūrėtojas kontroliuoja, kad renovacijos darbus atliekantys rangovai laikytųsi visų patvirtinto projekto reikalavimų.

Mažiau CO2

„Džiugina, kad šimtai pilkų daugiabučių tapo ar greitu metu taps gražesni, jaukesni ir taupesni, o dėl įdiegtų energijos taupymo sprendimų sumažėjo į aplinką skleidžiama CO2 tarša. Ir nors išjudinti renovacijos traukinį buvo nelengva, „Mano BŪSTAS“ nenuleido rankų ir dėjo milžiniškas pastangas, kad apie renovacijos naudą žmonės išgirstų iš kvalifikuotų ekspertų lūpų, o ne iš negatyvių sklandančių gandų. Neabejoju, kad renovuotų daugiabučių gyventojai žinią apie brangstantį šildymą sutiko ramiai, nes jie mažiausiai iš visų pajus, tiksliau – beveik nepajus kainų šuolio“, – sako M.Genys.

Šiais metais „Mano BŪSTAS“ ir toliau aktyviai skatins gyventojus domėtis daugiabučių renovacija. Įmonė paprastai ir aiškiai būstų savininkams pateiks modernizacijos naudą bei konsultuos visais su pastatų atnaujinimu susijusiais klausimais.

Nuo 2015 m. „Mano BŪSTAS“ didžiuosiuose Lietuvos miestuose jau renovavo per 100 daugiabučių, o šiuo metu baigia modernizuoti daugiau nei 200 namų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Gražina

Nekabinkit makaronų

Anonimas

kai kitiem akis azels nuo renovicijos va tada ir prades dddddd

R

Tai kada pradėsite renovuoti Vilijampolės raj. daugiabučius. Bent jau perdažykite. Ir tai mieliau atrodys. Dabar bomžyno rojus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS