Kaune kuriami Krepšinio namai | Diena.lt

KAUNE KURIAMI KREPŠINIO NAMAI

  • 16

Kaune kuriama viešoji įstaiga Krepšinio namai. Šią įstaigą bendrai kuria Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos krepšinio federacija, drauge įgyvendinančios Krepšinio namų, turinčių iškilti Kauno senamiestyje, projektą.

Kaip nurodoma tarybos sprendimo projekte, viešajai įstaigai vadovauti turėtų Lietuvos krepšinio federacijos administratorė Živilė Belejevaitė.

Sutartyje dėl įstaigos steigimo nurodoma, kad ji tenkins viešuosius interesus kultūros, švietimo ir sporto srityse, populiarins, saugos ir puoselės krepšinį, jo istoriją ir kultūrą Lietuvoje ir už jos ribų, skatins visuomenės domėjimąsi krepšiniu, prisidės prie Lietuvos krepšinio raidos. Taip pat planuojama, kad Krepšinio namai kaups, tyrinės, saugos, restauruos ir perteiks visuomenei krepšinio kultūros dvasines ir materialines vertybes.

Kauno savivaldybė šių metų vasarį paskelbė konkursą senamiestyje iškilti turinčių Krepšinio namų pamatams įrengti.

Kaip BNS yra sakęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, pradinį statybų etapą finansuos savivaldybė, o vėliau darbus tęs Krepšinio federacija. Savivaldybė, pasak jo, procese dalyvauja, nes sklypas, kuriame statomi Krepšinio namai, priklauso miestui.

Vėliau pamatus rengiamasi perduoti viešajai įstaigai, o toliau darbus finansuoti ir juos baigti yra įsipareigojusi Krepšinio federacija.

„Mes pradinį etapą apmokėsime, kuris būtų inventorizuotinas ir galimas įnešti mūsų į tą viešąją įstaigą, kurią toliau finansuos federacija ir užbaigs visą projektą iki galo“, – vasarį BNS sakė G.Petrauskas.

Idėjai Kaune statyti Lietuvos krepšinio namus Kauno taryba pritarė dar 2015 metų liepą. Planuojama, kad juose įsikurs krepšinio  muziejus, čia persikels ir pati Lietuvos krepšinio federacija.

Anksčiau skelbta, kad lėšų statyboms federacija planuoja gauti pardavusi vertybinius popierius bei turimas biuro patalpas.

Viešosios įstaigos steigimui turės pritarti miesto taryba. Artimiausias posėdis numatytas antradienį, tačiau jo darbotvarkėje klausimo kol kas nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

apsitvėrė

dvimetrine aklina tvora ,kad galėtų ramiai medžius iškirst ..............perspektyvoje nudžius ir tas ąžuolas ''krepšininkų'' pagarbintas .............

...

Tai juk BIZNIO esmė: primest visiems pseudo-idėją, VISŲ pinigais kažką geroje vietoje pastatyt, o paskui tai PRICHATIZUOT: "TIK privatus biznis gali tai efektyviai valdyt, be mūsų jūs - NIEKAS!". Bet - o KAS jūs be mūsų, ko už savus pinigus nestatot?.. sakot kad neatsipirks tokiu atveju? (taip biokuro jėgainės mums buvo primestos).

gal nustokit siusiot i tapke?

gerai, kad dar ner akomentaru - isasfaltuokit kiemus, o ne statykit ta ar ana. tokie namai reikalingi kaip moksleiviu edukacija, taip pat padaliniams, kurie siuo metu vilniuje. kas per verksniai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS