Kaune lankėsi Tadžikistano prezidentas | Diena.lt

KAUNE LANKĖSI TADŽIKISTANO PREZIDENTAS

Penktadienį Tadžikistano prezidentas Emomalis Rachmonas lankėsi Kaune. Miesto Rotušėje jį priėmė mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius.

„Tadžikistanas yra turtingas įvairių žemės ūkio produktų, iškasenų, puikiai reguliuoja energijos gavybą. Šiandieniniame pasaulyje tai yra labai patrauklios sritys, kurios tikrai domina ir mūsų verslininkus. Tikimės, kad kauniečiai Jūsų siūlomas bendradarbiavimo galimybes įvertins palankiai ir turės patrauklių idėjų jums. Linkiu konstruktyvių pokalbių, naudingų abipusių planų, kurie galėtų sudaryti palankias sąlygas mūsų valstybių ir atskirų miestų bei regionų bendradarbiavimui. Kaunas visada yra atviras naujoms idėjoms ir pozityviems sprendimams“, - sveikindamas garbingus svečius sakė mero pavaduotojas A.Kurlavičius.

Tadžikistano prezidentas E.Rachmonas sveikinimo kalboje  trumpai pristatė savo šalies istoriją, pasiekimus. Prezidentas džiaugėsi savo ir mūsų šalies universitetų bendradarbiavimu ir paragino verslininkus aktyviau imtis bendrų projektų.

Prieš vizitą į Kauno rotušę Tadžikistano prezidentas aplankė Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę, vėliau išvyko į bendrovę „Elinta“, esančią Karmėlavos seniūnijoje. Po vidurdienio Tadžikistano prezidentas ir jį lydinti valstybės pareigūnų, verslo ir žiniasklaidos atstovų delegacija išvyks į Taliną.

Tadžikistano verslo atstovai yra suinteresuoti stiprinti Lietuvos - Tadžikistano bendradarbiavimo santykius. Tadžikistano verslininkai atstovavo tekstilės, metalo, elektros ir elektrotechnikos, bankininkystės sektorius. Didelis dėmesys buvo skirtas aptarti investicinį klimatą, privačių sektorių  vaidmenį, hidroenergetikos perspektyvas ir ekonominę situaciją šalyje.

Tadžikistanas yra viena iš neturtingiausių, tačiau greičiausiai besivystančių buvusios Tarybų Sąjungos šalių. Tadžikistano geografinė padėtis atveria daug galimybių žemės transporto srautams į Kiniją.

Ekspertų vertinimu, perspektyviausios investicinės kryptys Tadžikistane galėtų apimti saulės energijos ir kitų alternatyvių energijos šaltinių panaudojimą, įvairios naujos ir naudotos produkcijos ir pakavimo paslaugų galimybių sritis, medvilnės pramonę, žemės ūkį, bankininkystę, mokyklų vystymo, švietimo projektus, šviežių ir džiovintų vaisių eksportą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS