Kaune nuo COVID-19 pradedama skiepyti „Modernos“ vakcina | Diena.lt

KAUNE NUO COVID-19 PRADEDAMA SKIEPYTI „MODERNOS“ VAKCINA

Kaune trečiadienį pradedama skiepyti kompanijos „Moderna“ vakcina nuo COVID-19.

Kauno savivaldybės teigimu, pirmiausiai vakcinos sulauks socialinės globos įstaigų gyventojai, slaugos ligoninių pacientai, jų personalas, socialiniai specialistai, teikiantys pagalbą žmonėms namuose, taip pat mobiliajame punkte, karščiavimo klinikoje ir mobiliose komandose dirbantys medikai.

Skiepyti slaugos ir globos įstaigų pacientų bei darbuotojų vyks Kauno miesto poliklinikos medikų mobiliosios komandos. Pirmoji vieta – Kauno K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė.

Tuo tarpu medikai dirbantys mobiliajame punkte, karščiavimo klinikoje bei mobiliosiose komandose bus skiepijami Centrinio pašto pastate, esančiame Laisvės alėjoje.

Kompanijos „Moderna“ pirmoji vakcinų siunta į Lietuvą atgabenta antradienį, joje – 2 tūkst. 400 dozių. Vakcinos pristatytos į Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) sandėlius, o iš ten – į Kauno miesto polikliniką.

Pasak šios įstaigos vadovo Pauliaus Kibišos, pirmąją vakcinos siuntą planuojama panaudoti per artimiausias penkias darbo dienas, paskiepijant vidutiniškai po 480 žmonių.

Iki šiol Lietuvoje naudotos tik „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos. Pirmoji jų siunta į Lietuvą atgabenta gruodžio pabaigoje. Šiomis vakcinomis skiepijami medikai, kiti ligoninių darbuotojai, savanoriai, sunkūs ligoniai, slaugos ir globos įstaigų gyventojai bei darbuotojai. Iš viso Lietuvą jau pasiekė kiek daugiau nei 66 tūkst. šių bendrovių skiepų dozių.

Statistikos departamento duomenimis, iki šiol Lietuvoje pirmąja doze jau paskiepyta beveik 25 tūkst. žmonių.

Skiepijant tiek „BioNTech“ ir „Pfizer“, tiek „Moderna“ vakcinomis, reikia dviejų dozių.

Po pirmojo „BioNTech“ ir „Pfizer“ skiepo antrasis turi būti suleidžiamas po trijų savaičių, o po pirmojo „Moderna“ skiepo antrasis turi būti suleidžiamas po keturių savaičių.

Paskiepijus globos įstaigų, slaugos ligoninių pacientus bei personalą, socialinius darbuotojus ir priešakinėse linijose dirbančius medikus, toliau pagal prioritetinę tvarką eilė ateis koronaviruso tyrimus atliekančių laboratorijų darbuotojams, ligos židiniuose dirbantiems Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistams, o galiausiai – ir pirminės sveikatos priežiūros medikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Žilvinas Ručys

tuoj sužinosim kad išskiepijo visą moderną vakciną , o antrą reikia užsakinėti ir ji 33% brangesnė . Arba sužinosime kad pirmas skiepas skiriasi nuo antro ir jei neperki antro , tai imuniteto neigyji

Žilvinas Ručys

moderna aferistų gauja

Žilvinas Ručys

kaune afera su dvigubai brangesne vakcina , beje primenu kad ir čia du skiepai , o gresia nusikaltimas : Lietuva pirks papildomas „Pfizer“ vakcinas, atsisako „Modernos“ papildymo . Taigi sugalvoju paeksperimentuoti su žmonėmis . Priminsiu kad Lietuvoje 66ooo vakcinų , paskiepyta tik 22ooo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS