Kaune nuo pirmadienio oficialiai pradedamas šildymo sezonas | Diena.lt

KAUNE NUO PIRMADIENIO OFICIALIAI PRADEDAMAS ŠILDYMO SEZONAS

  • 25

Atsižvelgus į artimiausių parų sinoptikų prognozes ir besilaikančius vėsius orus, Kaune nuo spalio 16 dienos pradedama šildyti daugiabučius namus, pranešė Kauno savivaldybė. Dar šią savaitę šiluma pasiekė lopšelius-darželius, mokyklas, socialinės globos ir gydymo įstaigas.

„Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas. Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą. Tačiau svarbu, kad daugiabučio patalpų temperatūra atitiktų higienos normas“, – primena Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė.

Atskiri daugiabučiai dėl šildymo sezono pradžios gali apsispręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Apie gyventojų sprendimą informuojamas šilumos tiekėjas, o fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą, šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 17 d., o užpernai – rugsėjo 27 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Jurgita

Lietuva. Privaciam bute kazkas ijunge sildyma,poto kazkas liepe isjungt sildyma...ir visi eina kompensaciju prasyt uz kazkieno israsytas isgalvotas saskaitas... Laisve... niekada geriau negyvenom. Normaliose salyse jungiklis sildymui kiekviename bute ir skaitliukas stovi ant kiekvieno radiatoriaus. Zinau uz ka moku,kiek sunaudojau,ir vidury vasaros jeigu noriu,lietinga diena galiu sildyma isijungt. Uztampytu per teismus silumos tiekejus,jeigu parasytu bendra saskaita daugiabuciui,ir dar tiek kiek sugalvojo,kad sukureno. A ten-normalu...

Kaunietis

Na iš karto matosi. Kad nepatenkinti tai konservatnikai. Kaune turim tokią partija.

Analitikė

Problema kas met ta pati. Situacijos sprendimas - pavėluotas. Tvarus žmogus supranta, jog dirbtinai ir ilgalaikiai šąlant silpsta žmogaus imunitetas, remiam: vaistus, pas gydytoją patekti eilutė, o ir papildomą ligą gali parsinešti....nuėjęs, remiam ir radiatorių pardavėjus (šiandien neištvėrėm - nusipirkom, o va 16 d. jau įjungs šlLdymą - labai tvarus pirkinys), kvėpuojam per didele drėgme (pvz. kambaryje 70-80%), vaikštom murzinesni - šalta nusiprausti, o ir nusišlaustyti nėr su kuom, nes gyvatukas tai vienas, o naudojam kelis rankšluosčius - juk taip patarė dėl higienos, bėgam į prekybos centrus, nes ten šilčiau - pamaitinam kavines, prisiperkam neracionalų prekių (pvz. pirštinių, pledų), ko pasekoje spintos nebeužsidaro. Tada kviečiam meistrus. Iš šalčio geriam tonas arbatų, šalia šokoladas, nes kaip kitaip palaikysi šilumą - tik su ANGLIUKAIS:)!!! Su linkėjimais nesušalti KASMET!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS