Kaune - rekordinis kino mylėtojų antplūdis | Diena.lt

KAUNE - REKORDINIS KINO MYLĖTOJŲ ANTPLŪDIS

Kauno kino teatrai  liepos mėnesį sulaukė rekordinio lankytojų skaičiaus. Į kino sales kauniečius priviliojo visame pasaulyje milžiniško populiarumo sulaukę filmai „Ledynmetis 3“ bei „Haris Poteris ir netikras princas“.

Kino centrų „Forum cinemas“ Kaune vyriausiasis kasininkas Tomas Burinskas teigė, kad vasaromis į kino sales susirenka didžiausias skaičius kinomanų. „Panašaus srauto sulaukiame tik Kalėdų laikotarpiu“, - palygino jis.

Paklaustas, kodėl kauniečiai taip mielai laisvalaikį vasaros metu leidžia kino salėje, pašnekovas tikino, kad priežastis paprasta -  kinas išlieka viena iš pigiausių pramogų mieste.

Anot kasininkės Mildos Pūkaitės, liepos mėnesį bilietų parduota už maždaug 1 mln. litų, o „Forum cinemas“ sales šiuo sezonu kiekvieną dieną aplanko vidutiniškai 1,1-1,2 tūkst. žmonių. Savaitgaliais šis kino centras Kaune surengia apie 40 kino seansų, darbo dienomis - apie 30.

„Cinamon Kaunas“ direktoriaus pavaduotoja Jolanta Pečkelytė įvardijo panašias kino teatro salių anšlago priežastis. Pagrindinė jų - populiarūs filmai visai šeimai.

„Jei vasarą žmonės lieka mieste, jie kino teatro neaplenkia - pramogų pasirinkimas Kaune gana ribotas“, - mano ji.

„Be to, kino salėse vėsu - karštomis dienomis kauniečiai eina čia ne tik filmo pasižiūrėti, bet ir atsikvėpti nuo karščio“, - pridūrė J.Pečkelytė. Į šį kino teatrą „Megoje“ kasdien suplūsta taip pat per 1000 lankytojų.

Tokio didžiulio dėmesio sulaukė ne tik Kauno, bet ir kiti Lietuvos kino teatrai. Remiantis Lietuvos kino platintojų asociacijos duomenimis, liepą parduota bilietų už 4,53 mln. litų. Palyginti su liepos mėnesiu pernai, šalies kino teatrų pajamos išaugo 30,5 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS