Paaiškėjo, kas Kaune įrengs ir prižiūrės stotelių stogines | Diena.lt

PAAIŠKĖJO, KAS KAUNE ĮRENGS IR PRIŽIŪRĖS STOTELIŲ STOGINES

  • 4

Transporto stoteles Kaune įrengs ir prižiūrės bendrovė „Reklamos arka“. Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) balandį pareiškus, kad Kauno valdžios ir bendrovės praėjusių metų pavasarį pasirašyta koncesijos sutartis neteisėta, buvo pradėtos derybos su bendrove dėl naujos sutarties.

Kauno savivaldybės administracija liepos 31 dieną su „Reklamos arka“ sudarė 20 metų trukmės stotelių stoginių projektavimo, įrengimo, valdymo ir priežiūros koncesijos sutartį, pranešė „Valstybės žinios“.

Nurodoma, kad pagal sutartį bendrovė galės savo lėšomis įrengti ir prižiūrėti ne mažiau kaip 450 naujų stoginių ir 26 reklaminius plotus, kasmet papildomai įrengti po 3 naujas stogines.

„Koncesininkas („Reklamos arka“ - BNS) turi sudaryti galimybes viešojo transporto keleiviams naudotis stoginėmis, už ką koncesininkui suteikiama teisė stoginėse ir reklaminiuose plotuose vykdyti reklamos viešinimo paslaugas ir už šias paslaugas gauti pajamas“, - rašoma „Valstybės žiniose“ publikuotame skelbime.

LAT balandžio viduryje patenkino vienos didžiausių lauko reklamos agentūrų „JCDecaux“ skundą ir nutarė, kad Kauno valdžios ir „Reklamos arkos“ pernai gegužę pasirašyta sutartis yra neteisėta.

Ginčas dėl stotelių stoginių įrengimo kilo 2014-ųjų gegužę, kai Kauno valdžios skelbtame konkurse laimėjo vienintelė jo dalyvė „Reklamos arka“. „JCDecaux“ pasiūlymo nepateikė, nes, anot jos, konkurso sąlygose numatytos sutarties detalės neatitinka realybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

va taip

tegul tik gerai priziuri o ne taip kaip autobusu parkas pastate ir nei valo nei plauna, negi sunku nusamdyti koki darbininka juk sitiek bedarbiu .

Vader

Smagu, kad naujoji valdžia judina visus projektus iš mirties taško. Laukiame gražėjančio Kauno!

svarbiausia

kad jos pagaliau bus.Gal jose nematysim kregždučių reklamų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS