Kaune vairuotojų dėmesį patraukė kovotojas prieš trikojus: reakcijos – dvejopos | Diena.lt

KAUNE VAIRUOTOJŲ DĖMESĮ PATRAUKĖ KOVOTOJAS PRIEŠ TRIKOJUS: REAKCIJOS – DVEJOPOS

  • 39

Vairuotojų, judančių kryptimi nuo Aleksoto link Garliavos, dėmesį šeštadienį patraukė netoli nuo važiuojamosios dalies ant kėdės sėdintis vyras, laikantis lapą, įspėjantį apie trikojį greičio matuoklį.

Užfiksavusieji nekasdienišką vaizdą pasidalijo juo socialiniame tinkle su prierašu: „Nuo Aleksoto link Garliavos. Ačiū dėdei už perspėjimą dėl stovinčio trikojo“, – rašė nuotrauką patalpinusi Ingrida.

Prie įrašo komentavę internautai susiskirstė į dvi stovyklas – vieni gyrė tokį vyro poelgį, kiti – peikė.

Tiesa, didžioji dalis vis dėlto vertino palankiai. „O ką veikti, kai karantinas?“ – svarstė Justas. „Šaunuolis dėdė, o dar ir vairuotojams dieną praskaidrino“, – sakė Žilvinas. „Gerų žmonių yra Kaune“, – jam antrino Daiva.

O Edvinas netruko nuspėti: „Tuoj baudą policininkai skirs dėdei, kad sėdi neleistinoje vietoje“. Kai kurie internautai suskubo papriekaištauti, kad vyras, perspėdamas apie trikojį greičio matuoklį greičiausiai neturi ką veikti, jei užsiima tokia veikla. Tačiau pastarieji tuoj sulaukė prieštaravimų bangos. „Turi, ką veikti, – dar didesnį darbą atlieka negu pats trikojis, – priverčia sumažinti greitį“, – užtarti vyrą puolė Klaudijus. 

„Lietuvoje – naujas partizaninis „trikojų perspėtojų judėjimas“, – šmaikštavo Jenerikas. „Žmogus stengiasi, ką besakysi. Ne kiekvienas taip sugalvotų ir ryžtųsi“, – rašė Rimas. O Marija ėmė prieštarauti pridurdama, kad toks perspėjimo apie trikojį būdas nėra geras, priešingai – vairuotojai, pažeidžiantys Kelių eismo taisykles ir viršijantys greitį, pasak moters, nusipelno patuštinti pinigines. 

„Pamatęs jį, atleidau gazą. Šaunuolis vyras“, – atviravo Mantas. „Važiavau, mačiau, net nusišypsoti privertė“, – geromis emocijomis dalijosi Audronė. „Nebūtų lietuvis – sugalvos variantą, kuris prajuokins liaudį“, – Audronei antrino Stasys.

Toks atvejis, kai gyventojai nusprendžia įspėti vairuotojus apie netoliese esančius trikojus greičio matuoklius, Kaune – ne pirmasis. Praėjusių metų pavasarį A. Juozapavičiaus prospekte tokios pat misijos ėmėsi jaunuolių grupė.

„Iš pat pradžių su draugais važiuodavome prie trikojų žiūrėti, kaip policija „užgaudo“ banditus, kurie viršija leistiną greitį. Tada mes sugalvojome jiems padėti numalšinti savo aistrą greičiui. Mes skirtingose Kauno vietose stovėjome ne tik šiandien, bet ir vakar, užvakar“, – tąkart sakė portalo kalbintas Arlandas.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Taup jau yra susiklostę

Policijai ne eismo saugumas svarbu, jiems rūpi tik kuo daugiau baudų išrašyti...Dėl pelno pasiruošę net paskatinti nedrausmingus vairuotojus labiau nusidėti, kad baudos būtų pelningesnės.

Kėša

Siūlau prieš kuoliukus kokį 200m,smaigstyt kuoliukus su raudona skiaute.

kaip yra pasakyta

NETEISKIT JO NES JIS NEZINO KA DARO.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS